Britni har fött ett helt fotbollslag – och är redo för fler små

Chris Church och gravida Britni Church skrattar medan Chris håller handen på Britnis mage. I bakgrunden syns träd och gulnat gräs.

Foto: Mercury Press

Britni Church, 31, hade aldrig tänkt att hon skulle ha en stor familj. Men livet har en tendens att gå sina egna vägar. Nu har hon gett liv till 11 barn – men är inte på något sätt färdig.
– Jag hoppas att vi kan få en flicka till, säger hon och ler.

Britni kommer från Arkansas City i Kansas, och gifte sig för första gången samma dag som hon fyllde 16.

Bara sex dagar senare blev hon mamma för första gången, till dottern Crizman, 15. Tillsammans med sin första man fick hon fyra barn till – Jordan, 14, Caleb, 13, Jace, 12, och Cadence, 10.

Se också: Birgitta har 12 barn: "Det finns alltid någon att dela glädjen med"

1:41

Efter reklamen: Birgitta har tolv barn: ”Det finns alltid någon att dela glädjen med”

(1:41)

2010 tog äktenskapet slut, och efter skilsmässan tog Britni igen den förlorade ungdomstiden. Hon festade och roade sig, och 2012 blev hon oväntat gravid med sitt sjätte barn, Jezalyn, 8.

Kände skam över att barnen hade olika pappor

– Jag skämdes mycket över den graviditeten, för jag ville egentligen att alla barnen skulle ha samma pappa. Nu var det plötsligt två pappor, säger Britni.

– Men när Jezalyn föddes var hon så vacker och älskvärd. Skammen försvann direkt, fortsätter hon.

Tillvaron som ensamstående sexbarnsmor fungerade bra, och Britni var nöjd med livet. Hon var inte alls beredd på att hon skulle träffa den stora kärleken på jobbet 2014. Men där mötte hon Chris Church, 28 – och föll pladask.

Visade sig att hon väntade trillingar

De gifte sig, och året efter kom Silas, 5, till världen. Därefter kom Christopher, 3, innan det var dags för den stora överraskningen – trillingarna Oliver, Asher och Abel, 1.

När Britni blev gravid för nionde gången kände hon att något var annorlunda. Hon behövde byta till gravidbyxor redan efter tio veckor.

När de gjorde ultraljud i vecka 17 hade hon en liten känsla av att det kunde vara två barn i magen. Men att det var tre? Nej, det hade hon inte kunnat föreställa sig.

– Den ultraljudsundersökningen var den galnaste upplevelsen jag har haft, säger Britni i en video hon har delat i familjens Youtube-kanal "Our Large Family Life”.

Tog epidural för att stoppa värkarna

Trillingarna låg i sin mammas mage i 31 veckor innan de insisterade på att komma ut. För att försöka stoppa värkarna, fick Britni epidural – för allra första gången.

Det lugnade värkarna lite, och hon klarade att hålla barnen inne ett dygn till. Men så upptäckte läkarna att för varje värk blev hjärtrytmen svagare hos ett av barnen, så att föda barnen vaginalt uteslöts. Barnen blev tvungna att tas ut med kejsarsnitt – och det måste ske fort.

Rebecca blev gravid igen – medan hon var gravid: ”Galet”

Trillingarna var väldigt små, och blev direkt lagda i kuvös.

Efter någon vecka på sjukhuset fick trillingarna komma hem till sina åtta storasyskon.

Stortrivs som elvabarnsmor

Nu är allt frid och fröjd i den barnrika familjen. På en vecka byts det 600 blöjor, och det går åt fem paket flingor och 66 liter mjölk i veckan. Och Britni stortrivs som elvabarnsmor.

De elva barnen står uppradade, de minsta till vänster och de längsta till höger, alla är klädda i vitt och ljusblått.

Foto: Mercury Press

– Det känns inte som att vi har så extremt många barn. Det här känns helt normalt, ler hon.

Familjen äter middag runt ett stort köksbord som Chris har byggt och de kör runt i en Ford med 15 säten.

Drömmer om ett stort hus

Än så länge bor de i ett hus med bara fem sovrum, så barnen får dela rum två och två – medan trillingarna sover hos föräldrarna. Men Britni och Chris planerar att inreda vinden, så att trillingarna så småningom kan flytta ut.

Dagarna går i stort sett åt till barn och hushållsarbete, men Britni smyger till sig en timmes tv-tittande varje kväll när de yngsta barnen har gått och lagt sig. Då drömmer hon kanske också lite om huset de vill bygga på landet. Där de kan få gott om plats till alla barnen – och några husdjur.

Översättning: Cecilia Hagelin

Relaterade artiklar

40-åriga Michele blev gravid – trots att hon aldrig har haft sex