Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Camilla: Magin försvann när han lämnade sin fru

09 aug, 2023 
Anonym läsarberättelse
2303745629
Det var med blandade känslor jag tog emot Tomas när han dök upp utanför min dörr – utslängd av sin fru.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När Tomas ringde sent en kväll och berättade att han äntligen var fri att satsa på oss två var jag helt oförberedd. Hans fru hade kommit på att han hade en älskarinna och slängt ut honom där och då.

Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogenBrand logo
Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

Det var med blandade känslor som jag tog emot honom med en stor bag med kläder. En del av mig ville jubla av glädje medan en annan tvekade och kände sig trängd. Jag förstod inte varför jag kände så.

Vi hade då smugit med vår kärlek i över fem år. Så mycket hemlighetsmakeri genom åren, då han ägde sitt företag tillsammans med sin fru. Hur skulle det gå med firman om de skulle skiljas? Ändå lovade han mig att han skulle lämna henne en dag.

Mina vänner tyckte jag var galen som väntade på en gift man. De ansåg att jag var lurad som gav honom allt han behövde för att sedan gå hem till sin familj och leva vardagsliv.

Annons

Under högtider fick jag nöja mig med att han smög iväg från familjen för att ringa mig. En nyårsafton hade han ljugit hemma och sagt att han skulle ut och röra på sig för att smälta maten, men istället tog han en taxi hem till mig.

Våra korta stunder var så heta och intensiva att det för mig var värt att vara den andra kvinnan, som satt hemma och väntade på sin älskare.

Först i dag inser jag att det egentligen bara var det jag ville ha. Spänningen med våra hemliga möten och vetskapen om att jag inte alltid hade en man som fanns där när jag kom hem.

Under de här åren hade jag kunnat göra i princip vad jag ville. Jag åkte på semester med mina kompisar och en sommar reste jag iväg med en annan dejt även om jag aldrig sade det till Tomas. Det hände även att jag träffade andra killar ­någon kväll med ursäkten att Tomas ju ändå sov hemma hos sin fru.

Visst hade jag ibland fantiserat om hur det skulle bli en dag när Tomas och jag kunde leva tillsammans. Men då förträngde jag att han redan hade två barn som självklart skulle bo deltid hos oss. Och jag hade en minst sagt romantisk syn på hur det var att ha barn men ändå hålla passionen vid liv.

Annons

Nu stod han alltså där i min hall och förväntade sig att jag skulle jubla över att han flyttade in hos mig.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Den första tiden var vi lika förälskade som tidigare. Vi kunde ännu inte få nog av varandra och vår relation var baserad på åtrå och lust. Men så kom den här dagen då det blev måndag morgon även hemma i mitt kök.

När det blev dags att börja prata så hade vi inte så mycket gemensamt. Vi kände ju egentligen inte varandra. Tomas är dessutom en hel del äldre än jag och det var som om jag såg honom för första gången. Magin var plötsligt helt borta.

Vi började lösa alla praktiska problem. Eva och Tomas tänkte fortsätta att driva företaget som affärspartners så det var aldrig någon risk för att han skulle få sälja det så som han hade trott. Eller så hade det bara varit en ursäkt.

Annons

De båda barnen skulle bo hemma hos oss varannan vecka och därmed fick vi lov att flytta till större. Min lägenhet var alldeles för liten.

Jag såg en sida av Tomas som jag aldrig lagt märke till tidigare. Familjefadern som trött började zappa mellan kanalerna efter en lång dag på jobbet. När jag nu stod i köket och stekte pannkakor åt hans söner så var magin bruten även för honom. Inte mycket att göra åt. Vi kom aldrig så långt att vi hann köpa en större lägenhet tillsammans.

Tomas hyr nu i andra hand och jag är säker på att han väntar på att få flytta tillbaka hem igen. Hur det blir med den saken vet jag inte.

Själv är jag glad över att det tog slut mellan oss innan vi hann sylta ihop oss med gemensamma lån och annat. För mig hade Tomas varit drömprinsen så länge som han aldrig kunde bli riktigt min. Jag hade nog gärna fortsatt så ett tag till.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons