Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Cecilia: Min pojkvän hamnade i fängelse efter lyxlivet

14 okt, 2018 
Lotta Gustavsson
Solnedgång i Dubai.
Cecilia funderade aldrig över varifrån Frank fick alla pengar. Hon tog bara emot, blev bortskämd med dyra presenter och resor. Tills den dag polisen ringde på dörren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Cecilia var inte särskilt intresserad av Frank i början. Men de hade kontakt på Facebook och sedan blev hon förförd – av hans exklusiva vanor.

Hur träffades ni?

– I en bar. Jag och mina arbetskamrater på salongen gick ut en kväll efter arbetet. Vi skulle bara ta en drink eller två och sedan hem och i säng. Men så blev det inte.

I baren började jag prata med en kille som hette Frank. Han var trevlig och bjöd på den ena drinken efter den andra. Vi blev ganska fulla och det slutade med att han följde mig hem, men på ett mycket gentlemannamässigt sätt. Han följde mig fram till porten och sedan sa vi hej då.

Men du träffade honom igen?

– Ja, det var lite underligt, men två dagar senare fick jag en vänförfrågan på facebook från honom. Jag kunde inte minnas att jag sagt mitt efternamn, bara att jag heter Cecilia, men han kanske såg mitt namn i porten innan jag gick in den där kvällen.

Jag accepterade hans förfrågan trots att han inte var riktigt min typ, men att ha kontakt över facebook är ju inte särskilt förpliktigande.

Annons

Vad hände sedan?

– Ja han envisades med att skriva till mig och han var faktiskt rätt så rolig. Jag skrattade när jag läste hans inlägg.

Han skrev inte så mycket om sig själv men jag kunde se i hans profil att han var singel och att han tränade mycket. Och att han älskade katter och heavy metal – precis som jag.

Blev besatt av honom

Efter några dagar blev jag som besatt av honom. Jag kollade flera gånger om dagen om han varit inne.

Så frågade han om vi skulle träffas och jag måste erkänna att jag var ganska nyfiken. Jag visste ju egentligen ingenting om honom. Jag hade sökt på nätet men inte hittat någon information alls.

Vi beslöt att träffas, dricka en kopp kaffe och gå en tur, men han överraskade mig.

Hur då?

– Han hämtade mig i en Porsche, tog mig med ut på en jättedyr restaurang och vi åt en hel meny och med fina viner till. Tjejerna på salongen blev som tokiga när jag berättade om min kväll.

Men det kändes bra att prata med honom – som om vi känt varandra länge. Han ville höra allt om mig och mitt jobb, min familj och min katt. Han var så trevlig och intresserad att jag glömde att fråga om honom och hans liv.

Annons

Kom hem till mig

Efter den där kvällen visste jag bara att han var någon sorts försäljare och att han reste mycket i landet.

Vi tog en taxi hem och han lämnade mig fint vid porten. När jag frågade om han ville följa med upp, sa han att han hellre ville besöka mig en annan dag och så kysste han mig på kinden. En riktig gentleman.

När han några dagar senare var hos mig för första gången blev han överförtjust i min lägenhet och ville se både källare och vindsutrymme. Han berömde mig för att jag hade det så snyggt och i ordning och jag låtsades som om jag alltid hade det så där välstädat.

Han hade tagit med sig en fin champagne och när vi druckit den sov han över.

På morgonen vaknade jag av att han höll på att steka pannkakor till mig. Men så fick han ett sms från jobbet och var tvungen att skynda sig iväg mitt i pannkakorna.

Sedan började lyxlivet! Från den natten Frank sov över hos mig var vi tillsammans nästan varje dag.

Och som han skämde bort mig! Jag kände mig som en prinsessa. Ena dagen fick jag ett par fantastiska guldörhängen och den andra ett par dyra märkesskor som jag hade visat honom på nätet. Jag blev förstås oerhört smickrad över att han kom ihåg de där skorna.

Annons

Pratade aldrig om sitt jobb

Fick du reda på vad han jobbade med?– Nej, han pratade aldrig om sitt jobb och blev faktiskt lite irriterade när jag undrade. Så jag frågade inte. Men jag tänkte att han ju måste vara en riktigt duktig säljare eftersom han hade världens finaste lägenhet med massor av designmöbler.Cecilias brevvän sitter i fängelse i USA – är dömd för trippelmordLäs mer

Du misstänkte ingenting?

– Nej inte förrän efter nästan två månader när han plötsligt inte gick att få tag på.

Innan dess hade han fått en nyckel till min lägenhet eftersom han hade några stolar som han gärna ville ställa i mitt källarförråd. Och det fick han förstås. Jag tyckte bara det var roligt med en man som intresserade sig för sitt hem och inte bara för fotboll som så många andra.

Han hade ofta nya fina grejer i sin lägenhet och förklarade det med att han köpte saker på nätauktioner och sedan, när han tröttnade på dem, sålde dem igen.

Lyxresa till Dubai

Men sedan, plötsligt en dag, svarade han inte när jag skrev eller ringde. Han som brukade skriva på facebook till mig flera gånger om dagen.

Annons

Jag började undra, men en vecka senare bjöd han mig på en resa, två veckor i Dubai. Det konstiga var att vi skulle ge oss iväg redan om ett par dagar. Frank sa att han fått biljetterna billigt eftersom det var med så kort varsel. Jag fick ledigt från jobbet och så gav vi oss iväg.

Det var en helt galen resa, första klass rakt igenom. Lyxhotell, fina restauranger och gränslös shopping – allt på Franks räkning. Jag försökte betala mina egna inköp, men varje gång jag drog upp kortet hade Frank redan betalat kontant. Jag tyckte det var gulligt gammeldags.

Efter resan försvann han för mig igen, han hade så mycket att göra, sa han och kom bara snabbt förbi en dag för att hämta något i min källare. Uppenbarligen hade han varit där nyligen för när jag skulle sätta ner min resväska i källarförrådet stod där kartonger som jag inte sett förut. Jag frågade Frank om dem men han blev irriterad, faktiskt riktigt arg.

Jag hade ännu inte fattat vad han jobbade med och på vår semester i Dubai frågade jag honom en gång rakt ut. Då blev han irriterad och bad mig sluta att korsförhöra honom. Jag blev förstås ledsen och han skyndade sig att be om ursäkt och sa att han sovit dåligt. Nästa dag fick jag en Gucciväska.

Annons

Men han försvann alltså?– Ja en vecka efter att vi kommit hem kunde jag inte få tag på honom. Jag sov dåligt och föreställde mig en massa olika anledningar. Allt från att han hittat en annan till att han har råkat ut för en olycka. Jag mådde oerhört dåligt av att han ena dagen kom med presenter för att den andra vara som uppslukad av jorden.Mammorna i fängelse berättar om livet på anstaltLäs mer

Chockartat uppvaknande

Men så vaknade jag bryskt upp till verkligheten. Polisen ringde på dörren! Och allt fick sin chockartade förklaring!

Frank hade anhållits på flygplatsen på väg ut ur landet. Polisen gick igenom min lägenhet och beslagtog smycken och väskor som jag hade fått av Frank. Det var stöldgods! Jag chockades och grät hela tiden.

Jag tvingades följa med polisen som ställde en massa frågor om Frank. Jag förhördes om min pojkvän. Samtidigt tömde de mitt källarförråd och mitt vindsutrymme och sa att alla de där sakerna var stulna.

Först trodde jag att de menade att det var jag som stulit dem, men snart fick jag klart för mig att de inte misstänkte mig.

Annons

Frank hade utnyttjat mig, använt sig av mig för sina kriminella affärer. Jag var rasande, ledsen och chockad – allt på en gång.

Lurad och utnyttjad

Hur gick det för Frank?

– Ja, han åkte ju dit, fick fängelse. Han och tre andra dömdes för häleri för miljoner. Jag vittnade i rätten och sedan dess har jag inte sett honom.

Det har varit en svår tid efteråt och jag har grubblat mycket. Hur kunde jag vara så naiv? Varför misstänkte jag ingenting, varför tog jag inte fasta på det som jag trots allt tyckte var konstigt och underligt?

Kanske visste jag innerst inne att allt inte stod rätt till? Så mycket pengar! Men kanske valde jag att förtränga mina tvivel? Jag blev ju bortskämd, blev överöst av presenter. I några månader av mitt liv fullkomligt vältrade jag mig i lyx.

Men det gör så obeskrivligt ont att bli lurad och utnyttjad. Ingen lyx i världen kan väga upp ett sådant svek.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons