David Deutchman, 82, tar hand om för tidigt födda bebisar

David Deutchman sitter i en fåtölj och vaggar ett barn.

Foto: Children's Healthcare of Atlanta/Facebook och Instagram

I mer än ett decennium har den här mannen lagt sin tid på att volontärarbeta på ett sjukhus – och insatsen han gör är helt otrolig!

I tolv år har David Deutchman haft ett riktigt viktigt jobb: att hålla i bebisar!

I början av 00-talet gick David i pension från sin karriär som marknadsföringschef. Han ville fylla dagarna med något nytt och vände sig till barnsjukhuset i Atlanta, där han bor, för att höra om det fanns några volontärsuppdrag, skriver People.

Till att börja med blev David lärare för de långtidssjuka barnen som gick i skolan på sjukhuset. Men det dröjde inte länge innan han fann sitt nya kall: att ge värme och trygghet till de allra minsta!

Ger bebisarna trygghet

Han började hjälpa familjer och barn på avdelningarna för barn som behövde stanna på sjukhuset och få intensivvård, bland annat de som var för tidigt födda.

Fem detaljer som visar att prinsessan Estelle brås på moster Madeleine

Ofta behövde familjerna få paus från sjukhusmiljön, eller så hade de andra barn hemma att ta hand om. Och här började David fylla en viktig funktion.

Hans uppgift blev att hålla, trösta och ge bebisarna trygghet – och det gör han än idag.

Han sitter ofta i en fåtölj med en bebis i famnen, och vaggar, pratar med eller sjunger för barnet. Med Davids blotta närvaro får barnet på så sätt trygghet och mänsklig kontakt.

Stöttar även föräldrarna

Han brukar vara på sjukhuset på tisdagar och torsdagar, och även om han inte alltid vet vad som väntar när han går igenom sjukhusentrén, försöker han göra sitt bästa för att ge omtanke och värme till dem som behöver det, säger han till People.

– Jag pratar med mammorna och håller ibland deras hand, för det är lika viktigt att hålla mammans hand som att hålla bebisens, säger David till tidningen och fortsätter:

– Det är mycket stress för de här föräldrarna. Att ha någon som säger att de kan gå och äta frukost och försäkra dem om att jag kommer vara här med deras barn, det betyder något för dem. Det är viktigt.

Ofta somnar de små i famnen på honom, eller gör ett och annat behov.

– Mina killkompisar frågar ofta vad jag gör här och jag berättar för dem att jag håller bebisar. Ibland blir jag nedspydd eller får kiss på mig. Det är underbart... De förstår inte alltid – den sortens belöning man kan få av att hålla en bebis såhär, säger han i en intervju med sjukhuset.

"Hjärtslagen bra för barnet"

För sin insats på Children's Healthcare of Atlanta har David fått smeknamnet "ICU Grandpa" – farfarn på intensivvårdsavdelningen. Han har också kallats "The baby whisperer" – Bebisviskaren – för sitt varma jobb på avdelningarna.

– Det finns många fördelar med den varma känslan man får av att få vara i famnen. När en bebis lägger sitt ansikte mot dina hjärtslag, hjälper det dem att må bra. Jag började älska det, inte bara för kopplingen jag fick till barnen, utan också hela atmosfären på sjukhuset, säger David till People.

Frida och Annica vill sprida kärlek med Push love forward

Mer intressant innehåll hos allas.se: