Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

De hoppas på kärlek – här kan du träffa kärleken på en studsmatta

23 mar, 2022 
Louise Werner
Birgitta Nilsson
Ett glatt gäng som testade studsmatte-dejting för första gången.
Vad gör man när den stora kärleken inte dyker upp? Varken på krogen, på Tinder, eller i mataffären. Jo man testar kanske ”studsdejting” – något som 15 hoppfulla män och kvinnor var med om under en skånsk marskväll.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Våren är kärlekens tid och det märks denna kväll inne på Jumpyard i Helsingborg. En glad grupp studsar runt som barn på alla de olika studsmattorna inne i trampolinparkens stora hallar.

Efter lite välkomstmingel med alkoholfritt bubbel är stämningen på topp denna helt vanliga torsdagskväll. Många kastar sig i klosshav och andra testar att åka linbana. Skratten ekar mellan väggarna. Här och var utbyts meningar om lite allt möjligt. Människor som inte tidigare kände varandra blir nu bekanta.

Ett eller annat flirtigt ögonkast kan också skymtas mellan studsarna.

Sofie Rasmusson
Sofie Rasmusson från Helsingborg tycker att studsdejting är en kul grej.

Sofie Rasmusson från Helsingborg är positiv till att mötas på en studsmatta. Hon tror att det är stor skillnad på att mötas online och så här.

– Att ha kul och träffa nya människor är mitt mål med att vara här, säger hon.

Se också: 5 mysiga dejtingaktiviteter inspirerade av kändisarnaBrand logo
Se också: 5 mysiga dejtingaktiviteter inspirerade av kändisarna

Att få lära känna nya människor är också lättare i den här miljön än online tror hon. Efter att ha varit singel i fyra år har Sofie testat många olika typer av dejting, men inte riktigt hittat något som hon har fallit för. Till hoppeventet kom hon efter att hennes kollega Fredrik hade tipsat henne om att gå dit.

Annons

Fredrik Winde säger att han känner sig som 35 fast han egentligen är 45 år gammal eller ung, beroende på hur man ser det.

Fredrik Winde
Fredrik Winde tyckte att kvällen var social och avslappnad.

– Det är en kul grej, i ett speciellt sammanhang. Det är socialt och mycket mer avslappnat än om man ses genom online-dejting, menar han.

Birgitta har en smittsam energi

Arrangören Birgitta Nilsson är lärare i svenska och franska på Öresundsgymnasiet i Landskrona till vardags. Hon driver också bloggen Seniorskoj, samt är nybliven coach på sajten Boomcom som är en sajt inriktad på personer över 60, som vill träffa nya människor och lära sig nya saker.

Annons

Det märks att Birgitta brinner för det hon gör. Hennes energi är smittsam och hon pratar glatt med gästerna.

Birgitta tycker att dejting ofta kan vara lite stelt, men på studsmattan är det bara att studsa.

Fokus ligger på annat. Om man sedan möter en blick eller ett skratt där på mattan så är det ju ett stort plus, menar hon.

Birgitta Nilsson
Birgitta Nilsson brinner för det hon gör.

– Mitt mål med eventet är egentligen att folk ska säga ”Guud vad kuuuul!”, säger hon vid en snabb pratstund innan eventet kickar i gång.

Idén föddes tack vare barnbarnen

Idén till själva eventet föddes förra året när Birgitta besökte trampolinparken tillsammans med sina barnbarn. Först var hon lite tveksam till att hoppa själv, men eftersom hon ville imponera på barnbarnen så studsade hon rätt rejält.

Annons

– Jag tänkte bara att ”nu måste jag våga hoppa!”.

Efter besöket kände Birgitta att hoppningen var så kul att det vore bra om fler kunde få chansen att testa. Hon hade själv testat olika dejtingsajter och var lite trött på online-dejting generellt sett.

– Jag tyckte att det behövdes något nytt i dejtingvärlden. Något som inte var så stelt och tillrättalagt. Mycket kan verka bra när man mejlar varandra men det är det verkliga mötet som räknas.

Så föddes idén om ett dejting-event där man förhoppningsvis skulle kunna möta kärleken, eller åtminstone kunde hoppas och hoppa samtidigt som man letar.

Birgitta tog kontakt med Peter Schrewelius som är ägaren till trampolinparken i Helsingborg och presenterade sin idé över en kopp kaffe.

– Först bara skrattade han, men sedan köpte han min idé med villkoret att han skulle få välja musiken.

Annons

När vi diskuterade upplägget sa Peter: ”Kan vi tillräckligt mycket om detta?”

– Det löser sig! Svarade jag. Därefter lade jag ut eventet på min blogg och på den vägen är det.

Birgitta säger att hon tror att Peter tyckte hon var helgalen först, men att han sedan efter att ha läst lite på hennes blogg, ändå tänkte att hon kanske inte var helt galen ändå.

Kent Larsson har kört ända från Båstad för att vara med på eventet. Han berättar att han nästan aldrig dejtar, men att han tycker eventet kunde vara en kul grej.

Kent och Birgitta
Kent Larsson från Båstad studsar för att träffa nytt folk.

– Jag ser det som en chans att lära känna nytt folk och ha lite kul, säger han.

Fem fördelar med studsmatte-dejting enligt Birgitta:

1. Man möts på ett nytt sätt.

2. Det är avslappnat.

3. Det bjuder på vissa överraskningsmoment.

4. Det skapar mindre förväntningar än vid en ”vanlig” dejt.

5. Man rör på sig, vilket skapar endorfiner som höjer humöret.

Annons

Något händer i en ny miljö

Birgitta tror att det kan hända mycket spännande när människor blir tagna ur sin naturliga sociala miljö. För de flesta av oss medelålders vuxna är kanske inte vana vid att studsa runt på en studsmatta till vardags.

– Folk borde studsa tillsammans och ta på varandra mer, tycker hon.

Efter en och en halv timmes hoppande och lekande är eventet slut och när lokalerna stänger verkar det som om många egentligen inte vill gå hem.

Birgittas förhoppning om att folk ska ha roligt, testa sina gränser och att de ska känna sig lite omskakade har helt klart infriat sig. Om någon har hittat kärleken framgår inte, men en sak är säker: Det känns hoppfullt och alla har haft en härlig och annorlunda kväll i hoppets tecken.

Annons