Så träffades Doktor Mikael och Lotta Engberg

Doktor Mikael Sandström och flickvännen, programledaren och artisten Lotta Engberg.

Foto: Sören Andersson/Tommy Holl/TT

Det har länge spekulerats att Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström är ett par – och nu har doktor Mikael bekräftat kärleken mellan de båda till Hänt.

Kärlekssagan började redan i januari då Bingo Lotto och Lotta på Liseberg-programledaren Lotta Engberg, 57, berättade att hon var intresserad av en dejt med Mikael "Soldoktorn" Sandström, 62. Doktor Mikael är känd från program som Boston Tea Party och Nyhetsmorgon men är utöver detta även överläkare.

Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria
Slå på ljud

Under våren var hans liv hektiskt, när han först skulle delta i Let's Dance men sedermera hoppade av programmet för att hjälpa sjukvården. Tyvärr hade smittan redan tagit sig in i tv-produktionen dock och doktor Mikael stoppades från att arbeta i vården på grund av smittorisken.

När Lotta Engberg först sa att hon var sugen på en dejt var doktor Mikael inte svår: Han svarade direkt att även han var intresserad.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa Lotta Engberg till Nöjesbladet då – och uppvaktningen inleddes.

Mikael Sandström bekräftar: Vi är ett par

Redan under våren berättade Doktor Mikael i Efter fem på TV4 att han hade kontakt med artisten och programledaren Lotta Engberg om en möjlig träff, och senare under sommaren berättade "Soldoktorn" att paret faktiskt hade haft tid att ses på en dejt – och att kvällen var alldeles utomordentligt trevlig.

Att det tagit paret så lång tid att ses och faktiskt äta middag och umgås beror på att Lotta Engberg bor i Göteborg – och Mikael Sandström i Hallstahammar. Trots avståndet bekräftade dock doktor Mikael till Aftonbladet i början av augusti att paret fortsatt ses. Han vågade dock inte säga att Lotta Engberg var hans flickvän – utan sköt snarare över frågan till Lotta.

Lotta å sin sida var stolt över sin nya partner och uttryckte en glädje över att det ens var på tapeten att hon skulle vara "Soldoktorns" nya flickvän.

– Är mer än hellre Mikaels tjej. Finare kille får man leta efter, skrev hon i ett sms till Nöjesbladet.

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandströms relation

Men den femte augusti tog äntligen "Soldoktorn" bladet från munnen och bekräftade för Hänt att de två faktiskt är ett par nu och att de inte ser sig själv som singlar längre.

– Ja, det kan man väl säga, svarade överläkaren på frågan när Hänt nådde honom.

Och han bekräftar också att trots de bådas intensiva och hektiska arbetsliv så har de hunnit ses uppemot tio gånger. På frågan vad paret gör tillsammans när de ses svarar doktor Mikael:

– Allt möjligt. Vi pratar rätt mycket. Hon har ju hund så vi är ute och går runt med den och snackar. Sen har hon varit och hälsat på mitt landställe på västkusten utanför Tjörn. Vi har varit ute med min båt och så, säger Mikael Sandström till Hänt.

Däremot menar doktor Mikael att inga samboplaner finns än så länge, trots att paret alltså bor i motsatta delar av landet.

På frågan om vad han uppskattar mest med Lotta Engberg kunde inte doktor Mikael svara bara en sak.

– Åh, det är allt möjligt. Hela hennes personlighet. Det låter kanske lite fånigt, men också att hon tog initiativet. Det var ju det som satte igång allt och någonstans måste det börja, säger han till Hänt och avslutar:

– Hon har så många fina sidor som kanske inte syns i offentligheten. Hon har ett större djup än vad som kanske syns. Hon är varm och prestigelös och initiativrik – jag skulle kunna babbla på om hennes fina sidor hur länge som helst.

Källa: Hänt.se

Dr Mikael smittad av corona – i samband med Let's Dance
Doktor Mikael Sandströms avslöjande om dejten med Lotta Engberg
Lotta Engberg i tårar efter TV4-kollegans hastiga bortgång