Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Ellen: Hans exfru förstör vårt förhållande

17 maj, 2023 
Anonym läsarberättelse
Jag ville inte komma emellan min sambo och hans förra familj. Något som hans exfru snabbt insåg och drog nytta av.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Martin och Madeleine låg redan i skilsmässa när vi träffades och som jag förstod det hade de varit överens om att gå skilda vägar. De skulle ha delad vårdnad och allt var i princip klart när Madeleine fick reda på att han hade träffat mig. Efter det var ingenting längre som de hade kommit överens om.

Se också: Så skiljer du dig bäst för barnenBrand logo
Se också: Så skiljer du dig bäst för barnen

Plötsligt ville hon inte att Martin skulle ha barnen hälften av tiden då hon ansåg att det inte var bra för dem att få en ny bonusmamma. Men han och jag hade inte ens pratat om att flytta ihop. Vi var ju bara precis i början av vår relation.

Nu ställde hon krav på att få behålla huset som de varit överens om att sälja för att få loss pengar. Om barnen nu skulle bo mer hos henne så ville hon såklart då även ha underhåll för dem. Och en bil. Allt detta förväntades Martin finansiera. Han var så klart rasande över alla hennes nya nycker men försökte samtidigt att göra henne till viljes. Kanske hade han dåligt samvete för att han redan hade träffat en annan kvinna medan hon var ensam. Nu kompenserade han genom att låta henne styra och ställa.

Annons

Själv lade jag mig inte i något alls av det som hände då jag inte ansåg att jag hade med det att göra. När Martin var som argaste försökte jag istället försvara Madeleine, som troligen mest kände sig ratad och sårad. Det var väl heller inte så konstigt om hon kände sig orolig för barnen då hon inte visste vem jag var resonerade jag.

Flyttade in till mig

Eftersom Madeleine nu fick behålla huset så hade Martin inte råd att köpa sig en lägenhet och hade därmed ingenstans att bo. Alltså packade han några väskor och flyttade direkt in hos mig. Jag hade inte plats för två barn i min lilla lägenhet så det blev till en början mest så att Martin träffade dem på stan. Eller hemma hos dem i huset.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Nu var problemet att hon inte ville att jag skulle vara med när han träffade barnen men där sade han i alla fall ifrån. På eget bevåg tog jag därför kontakt med henne och frågade om vi kunde ses och lära känna varandra så att hon fick veta med vem hennes barn var. Madeleine var trevlig, nästan lite för trevlig kanske, och jag gjorde mitt bästa för att bjuda på mig själv.

Annons

Men framförallt så gjorde jag misstaget att säga att jag så klart aldrig tänkte försöka tränga mig in mellan henne och barnen. Även något i stil med att jag heller aldrig tänkte gå emellan Martin och barnen utan att de alltid skulle förbli en familj... Det där måste Madeleine ha tagit fasta på för efter den dagen behandlade hon Martin på ett nytt sätt. Nu var det okej om jag var med men hon hade en attityd mot honom som om det fortfarande var de två när de var tillsammans.

Efter en tid började det tyvärr skava lite att hon tagit så mycket plats mellan Martin och mig. Tiden gick och det blev ett evigt pusslande med Teresa och Niklas. Hon var då nio år och han elva. Båda hade aktiviteter dit de förväntades bli körda och Madeleine krånglade verkligen onödigt mycket. Inte minst om hon visste att vi hade gäster eller var bortbjudna på något.

Det hände ofta att hon ringde Martin och frågade om han lite snabbt kunde åka och hämta någonstans trots att det var hennes tur för att hon fått förhinder. En kväll reste han sig rent av under en middag med vänner för att hämta Teresa hos en kompis.

Annons

Förstår inte mig

Det var nu som mina väninnor började reagera på allvar över att jag aldrig satte ner foten, för jag började verkligen bli less.

Ingen av dem skulle ens ha gått med på att både Martin och Madeleine gick gemensamt på föräldramöten. De skulle heller aldrig ha accepterat att deras man tillbringade halva julaftonen, år efter år, med sin förra familj bara för att barnen skulle ha det som de alltid haft det. Var man skild så var man!

Själv hade jag väl kanske tänkt i god tro att det hela bara skulle pågå en tid. Kanske bara ett första år men det slutade istället med att det blev problem mellan Martin och mig. När jag nu försöker få förändring på det här så förstår inte Martin vad jag pratar om. Han har däremot alltid varit tacksam för att jag inte bråkat med honom i onödan när han genomgick sin svåra period under separationen och för att jag har hanterat hans barn så bra.

För sent inser jag att jag gjorde helt fel som lät Madeleine styra och ställa så. Jag tror att jag tyckte lite synd om henne trots allt men framförallt så ville jag aldrig vara den där kvinnan som klev in i en familj och gjorde allt för att förstöra.

Problemet är att jag inte bara skämde bort Madeleine utan att det även blev väldigt bekvämt för Martin som därmed slapp ta en massa konflikter. Och nu vet jag inte riktigt hur vi två ska ta oss ur det här.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons