Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Pernilla: Min man blev kär i sin exfru på semestern

16 maj, 2023 
Anonym läsarberättelse
Det var jag som föreslog att Tomas skulle tillbringa några dagar med sina barn från sitt första äktenskap, även om hans ex skulle var där. När han kom tillbaka var han totalt förändrad.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tomas hade varit skild i ett år när jag träffade honom. Redan under den första tiden utvecklades vår relation till något mycket starkt. Efter vår första helg tillsammans var jag djupt förälskad.

Se också: 9 anledningar till att människor är otrognaBrand logo
Se också: 9 anledningar till att människor är otrogna

Tomas hade fallit för mig också och pratade om vilken lättnad det var att få älska någon som jag, i jämförelse med hans exfru. Han pratade om att jag var rationell och förnuftig, medan hon varit precis tvärtom.

– Karin var så impulsiv, sa han. Hon kunde explodera på en sekund. Det var utmattande…

Tveksam till fler barn

När han beskrev deras äktenskap lät det som om han alltid fått foga sig efter hennes vilja. Jag var glad att han upplevde en större frihet med mig. Vi hade det bra tillsammans, men när jag blev gravid efter ett halvår kom det som en överraskning.

Annons

Tomas hade två barn från sitt tidigare äktenskap med Karin. Pelle var 4 år och Ella var 6 år. Barnen tillbringade varannan helg hos oss. Jag hade inga egna barn, men ville gärna bli mamma. Varför inte nu, och med Tomas? Jag älskade ju honom och han var en jättebra pappa. Han var först lite tveksam.

– Är det inte lite för tidigt? sa han. Missförstå mig inte, jag är jätteglad. Jag vill bara vara säker på att vi gör rätt.

Men när vi pratade om det kände vi båda att det egentligen bara fanns ett alternativ för oss. Vi ville behålla barnet och när jag var i sjätte månaden gifte vi oss. Vi fick en son som vi döpte till Jon. Sommaren när han var 2 år skulle hans äldre halvsyskon tillbringa hela semestern tillsammans med sin mamma i ett hus vid havet.

Tomas hade semester under samma period och till en början var han inte alls glad över detta. Men den där vistelsen skulle bli speciell för barnen, många vänner och släktingar skulle komma på besök och han ville inte säga nej.

Annons

Lät glad och avspänd

När barnen bönade och bad att vi också skulle komma dit var det jag som föreslog att Tomas skulle köra dit över några dagar på egen hand. Karin och jag hade aldrig kommit särskilt bra överens och det skulle bara kännas jobbigt att bo under samma tak som hon.

Jag var inte ett dugg svartsjuk på henne. Jag trodde fullt och fast på Tomas beskrivning av deras tid tillsammans och det lät inte alls som något hot mot oss. Det blev bestämt att Tomas skulle köra dit och ”några dagar” blev ändrat till en vecka. Det var ändå en trettio mil lång enkel resa och han ville gärna träffa några gamla bekanta som skulle titta förbi senare den veckan.

Tomas och jag ringde varandra minst en gång per dag. Han lät alltmer avspänd och jag hörde att han hade trevligt. Han gjorde utflykter med barnen och de badade i havet varje dag. Av hans sätt att prata invaggades jag i tron att han mest umgicks med barnen, men det skulle visa sig vara fel…

Annons

Han kom hem sent på söndag eftermiddag. Han var solbränd och såg riktigt snygg ut. Det stack till i mig – jag hade saknat honom. Jag skyndade honom till mötes och kramade om honom, men jag hade redan märkt det – något var annorlunda. Han hade förändrats. Först ville jag tro att det bara hade att göra med att han var avstressad och hade en ny känsla av semesterfrihet över sig. Men det handlade om något helt annat. Jag visste det inte ännu, men han var inte längre min…

Vi älskade den natten, men det fanns ett avstånd mellan oss som jag aldrig känt förut. Det var som om han var någon annanstans och betraktade oss på avstånd. Det var konstigt och frustrerande.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Kvällen därpå fick jag förklaringen. Vi hade grillat och Jon låg och sov på sitt rum. Tomas och jag slog oss ner i soffan.

– Jag måste prata med dig om en sak, sa han. Den här veckan har förändrat så mycket… Och så pratade han om hur rätt det hade känts att vara där, hur hemma han känt sig och hur det ena lett till det andra…

– Jag såg Karin i ett annat ljus, vi har båda mognat och förstår varandra bättre nu, sa han.

Flyttade ut

De hade haft en affär under semestern. Han hade blivit kär i henne igen. Först satt jag bara där och försökte förstå vad han menade. Hade de hamnat i säng? Hade det bara handlat om en gång, ett misstag? Men gradvis förstod jag vad han sa. De hade lovat varandra att börja om på nytt tillsammans.

– Jag förstår att det här kommer som en chock. Jag ber inte om skilsmässa, inte nu. Men jag kommer att flytta hem till Karin. Jag och barnen kommer att bo där i fortsättningen och jag vill att Jon bor varannan vecka hos oss, sa han.

Annons

Resten av den sommaren var som ett töcken för mig. Jag försökte ta mig samman och log så mycket jag bara orkade för Jons skull, men på kvällarna stupade jag i säng, fullkomligt slutkörd – för att sedan ligga där sömnlös och förföljas av bilder på Tomas och Karin.

Men jag kom på fötter igen och tack vare hjälp från mina föräldrar kunde jag behålla radhuset. Det kändes skönt att inte behöva rycka upp Jon från hans hemmiljö och alla vänner.

Tre år senare blev jag sambo med Stefan, en ensamstående pappa som haft sin dotter på samma förskola. Tomas och Karin bor fortfarande ihop. Jon bor hos dem en långhelg varannan vecka, det är den mest praktiska lösningen och det fungerar bra.

Jag ångrade länge att jag lät Tomas åka iväg på den där semestern, men det gör jag inte längre. Jag antar att han och Karin inte var färdiga med varandra, och jag är lyckligare i dag med Stefan än jag varit med någon annan man i mitt liv. Det här blev förhoppningsvis det bästa för oss alla.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons