Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Emelie: Våra liv kretsade kring mobilen — tills vi bokade en romantisk resa

31 maj, 2023 
AvAnonym läsarberättelse
En man och en kvinna som surfar i sängen
Vi var fullt upptagna med sociala medier – alltid! Vårt samliv existerade inte och passionen dog sakta ut. Då fick jag en idé. Vi skulle göra en resa. En resa med vissa villkor.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Patrik och jag ansågs av många i bekantskapskretsen vara det perfekta paret. Vi har båda spännande jobb och vi hade precis köpt en stor, fin lägenhet i ett av Stockholms finare områden. I princip saknades det bara barn för att bilden av lycka skulle vara perfekt. Men så långt hade vi nog aldrig kommit om jag inte fått en lite udda idé.

Se också: 9 saker lyckliga par gör tillsammansBrand logo
Se också: 9 saker lyckliga par gör tillsammans

Vi hade alltid mobilen eller en padda tillgänglig

Nu efteråt kan jag se oss som två självupptagna unga människor som egentligen brydde sig mer om hur andra uppfattade oss än vad vi själva kände och tyckte. Visst var jag förälskad i Patrik i början, men någonstans på vägen tappade vi bort känslan.

Annons

Jag kan inte minnas att vi satt ute på vår balkong och njöt av utsikten och pratade med varandra om hur den andra mådde eller hur dagen hade varit. Om vi satt där gjorde vi det alltid med mobilerna i handen eller med var sin padda.

Vi kunde sitta i timmar och läsa vad andra skrivit på sociala medier och vi var båda flitiga med att lägga ut vår egen värld. Vi kommenterade på Twitter och tog ofta bilder på vad vi gjorde för att andra skulle kunna se.

Var vi på middag hemma hos någon så missade jag aldrig att fota och lägga ut. Och när vi köpte något nytt till lägenheten blev det alltid en eller ett par bilder på Instagram. Vännerna ville ju se.

Visst pratade vi med varandra också men det var mest om det vi precis hade läst eller sådant som vi just då hade kommenterat. Den där vanliga stunden när man bara sitter mittemot varandra och pratar fanns inte i våra liv. Och jag undrar när, eller varför, det blev så.

Annons

Om kvällarna låg vi bredvid varandra i sängen med våra mobiler eller lurar i öronen. Det fanns ingen passion kvar. Eller snarare så fanns det inte tid för passion.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Jag bokade en resa

En kväll kände jag plötsligt att allt var fel. Vi hade aldrig sex och när jag bestämde mig för en invit tittade Patrik på mig med en min som sa ”Visst, men inte just nu älskling.”

Dagen därpå bestämde jag mig för vad jag skulle göra och bokade en resa. Min tanke var att vi skulle åka någonstans där ingen av oss varit och vi skulle inte vara uppkopplade.

Mobiler var okej men de skulle vara avstängda större delen av tiden. Ingen fick surfa eller twittra och inga bilder från resan skulle läggas ut. Det var kravet. Annars blev det inget.

Annons

Patrik trodde nog först att jag skämtade, men när han förstod att jag menade allvar svarade han nej. Vad var det för dumheter? Om han skulle åka någonstans så var det väl självklart att han skulle fota och lägga ut...Så blev det inte.

Vi tillbringade fem dagar i en mysig stuga i fjällen. Och tänk så mycket tid vi fick över när vi nu ”slapp” hålla på med våra mobiler hela tiden och kunde uppleva verkligheten i stället för att hela tiden leta rätt vinkel och fota den.

Det blev också tid över för romantik och vi började prata om oss och vad vi har för planer inför framtiden. Nu har vi bestämt oss för att det börjar bli dags för barn. Kanske blir vi då ännu lite mindre självupptagna.

/ Emelie

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons