Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Gun: "Min man var otrogen med en kvinna på gymmet"

05 jan, 2018 
Min man var otrogen på gymmet
Min man hade gått upp i vikt och jag oroade mig för hans hälsa. När han skrev in sig på gym blev jag därför positivt överraskad. Men det visade sig att han hade en baktanke.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Man på gymmet
Mannen på bilden är inte den som beskrivs i texten. Bild: Shutterstock/IBL

Jag och Åke hade båda varit gifta innan vi träffades och våra respektive barn var vuxna och hade flyttat hemifrån. Det var underbart att få bli lycklig med någon igen och eftersom vi bara hade varandra att tänka på levde vi ett liv med mycket spontanitet. Detta förändrades dock när Åke startade ett eget företag. Mycket av den tid som vi haft för varandra slukades nu av jobbet.

Nu ville han mest vara hemma och äta middag framför tv:n och kvällspromenaderna hoppade han över för att i stället hinna svara på mejl. Den förändrade livsstilen påverkade hans hälsa negativt. Han köpte ofta snabbmat på lunchen och i handskfacket i bilen hittade jag ofta tomma godis- och chipspåsar.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Under tiden som följde gick han upp rejält i vikt och blodtrycket steg. Han sov sämre och såg ofta trött ut. Därför blev jag glatt överraskad när Åke en dag kom hem och berättade att han skrivit in sig på ett gym. Han och kollegorna som han startat företaget tillsammans med skulle börja träna ihop.

Svartsjuk

Det började med ett par gånger i veckan, men eskalerade snabbt. När han var på gymmet var och varannan dag efter jobbet tyckte jag att det hela började gå till överdrift. Men eftersom detta ändå kändes som en förbättring ville jag inte säga något.

Snart började gympassen utökas med middagar och pubrundor och han kom allt oftare hem sent på kvällarna. När var det meningen att vi skulle träffas?

När jag tog upp det slog han bara det ifrån sig. Han menade att de nya träningsrutinerna hade gett honom så mycket mer energi och att det var kul att få koppla av med grabbarna. Dessutom sa han att de kombinerade nöje med jobb genom att sköta en del av kundkontakterna på kvällstid.

Annons

Men det visade sig att det inte var hela historien. Jag fick via en bekant höra vad det egentligen var som pågick. I samma fastighet som Åke jobbade låg ett kontorsföretag och personalen därifrån tränade på samma gym. Och tydligen kom Åke väldigt bra överens med en av kvinnorna därifrån. Jag blev orolig och svartsjuk när jag fick höra det där. Det var som om jag instinktivt visste att det låg något i det. Det stämde in med förändringen hos Åke och hur han betett sig den senaste tiden.

Spelade ovetande

Jag tog upp det med honom redan samma kväll men han spelade ovetande och påstod att han inte ens förstod vilken kvinna det skulle vara. Han ville få ryktet att låta skrattretande. Och även om jag ville tro honom så kändes det inte äkta.

Misstanken fortsatte att gnaga i mig och det gick bara några veckor innan Åke erkände affären.

Annons

Det var för den andra kvinnans skull han hade skrivit in sig på gymmet och det var där som de hade lärt känna varandra bättre. Det gjorde ont och kändes otroligt kränkande. Träningen hade varken handlat om hälsan eller att göra sig attraktiv för min skull.

Saknade balans

Vi separerade och han blev sambo med den andra kvinnan. Nu är det flera år sedan jag såg honom senast. Själv lever jag i dag med en ny man och vi har ett mycket mer balanserat förhållande. Det var först i efterhand som jag kunde se hur just balans var något som jag saknat med Åke och hur nödvändigt det är för ett harmoniskt förhållande.
”Gun”

Läs också:

Relationen tog slut efter otroheten: Det svåra var att hitta en ny mening

Jag har valt att leva ensam

Familjerådgivaren: Hur går jag vidare efter min mans otrohet?

Maria: Andras åsikter gjorde det svårt att förlåta hans otrohet

Annons