Hon kallades ”världens värsta katt” – nu har hon fått ett nytt hem

Perdita som kallats för "världens värsta katt" av djurhemmet i USA.

Foto: Mitchell County Animal Rescue

Perdita är inte som andra katter. Djurhemmet där hon bodde kallade henne för "världens värsta katt" och adopterade bort henne helt gratis till den som ville ha henne. Nu har hon fått ett nytt hem – och ett eget Instagramkonto!

Katter är kända för att vara självständiga djur med stor integritet och stark vilja. Men frågan är om inte vissa individer är mer speciella än andra. Perdita, till exempel. Hon bodde tidigare på Mitchell County Animal Rescue i North Carolina, USA. I slutet av januari lade djurhemmet ut ett inlägg på Facebook där de adopterade bort henne gratis till den som ville ha henne, vilket Aftonbladet också har rapporterat om.

I det humoristiska inlägget skrev djurhemmet bland annat "vi trodde att hon var sjuk, men det visade sig att hon bara är en dåre". Perdita beskrevs som "världens värsta katt", som gillar att "stirra in i din själ tills det känns som om du aldrig kommer att kunna känna glädje igen".

5 kända katter vi minns:

"Vi har varit oroliga för henne"

Perdita – som har vit och svart päls och som faktiskt ser ganska söt ut trots den bistra uppsynen – gillar enligt inlägget också att ligga på lur i mörka hörn, att hoppa fram och skrämmas samt att vara drottning i sitt hem. Däremot gillar hon inte färgen rosa, kattungar, hundar, barn, Disneyfilmer, jul – och kramar.

Forskning visar: Katter och människor pratar på samma sätt

Djurhemmet skrev vidare att Perdita var redo att adopteras bort och vara "socialt besvärlig tillsammans med en socialt besvärlig människa som inser vikten av personligt utrymme".

Amber Lowery, som driver djurhemmet, sa till tidningen The Charlotte Observer att Perdita kom till djurhemmet på julafton förra året som en riktig "grinch".

– Vi är djurälskare här och har stort tålamod, men vi har varit oroliga för henne ett tag nu. Jag tittar på henne nu och hon rullar runt i sin bädd och ser så söt och rar ut, men så fort man försöker klappa henne slår hon till en. Vi trodde att hon hade ont och tog henne till veterinären som sa "nej, den här katten är bara en dåre".

"Världens värsta katt" har fått ett nytt hem

Det humoristiskt skrivna inlägget på Facebook har delats över 9 000 gånger och över 6 000 personer har kommenterat. Och nu har Perdita fått ett nytt hem! Den första februari gjorde djurhemmet ett nytt inlägg, där de skrev att de nya ägarna heter Betty och Joe och bor i delstaten Tennessee.

Perdita, som nu har döpts om till Noel, har inte bara fått ett nytt kärleksfullt hem utan också ett eget Instagramkonto, där nästan 8 000 personer nu följer hennes fortsatta resa i livet. Och även om hon fortfarande gillar att fräsa och morra när tillfälle ges, verkar det som om "världens värsta katt" faktiskt är riktigt tillfreds med sitt nya liv!

Läs också: Så får du bort djurhår – 5 enkla sätt som funkar