Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Annie: Jag är svartsjuk på min exman

05 dec, 2023 
Anonym läsarberättelse
Kvinna går bakom ett nyförälskat par
Det är fyra år sedan vi skildes och jag lever i ett nytt förhållande.
Ändå har jag svårt att acceptera att min före detta man har hittat en ny.
Jag är snorkig och frostig och kan inte hejda mig...
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 6 fraser som skadar ditt förhållande utan att du märker detBrand logo
Se också: 6 fraser som skadar ditt förhållande utan att du märker det

Pontus och jag har varit skilda i nästan fyra år och vi har två barn tillsammans i förskoleåldern. Vi skildes som vänner och sedan ett år tillbaka lever jag med en ny man, Rikard.

Mellan Rikard och Pontus har det alltid fungerat bra. Problemen har kommit först nu sedan Pontus har träffat en ny kvinna och allt beror på mig. Jag är helt enkelt svartsjuk, trots att han är min exman.

Innan han träffade Lovisa och fortfarande levde ensam hade han ganska mycket tid över för att träffas. Det hände ofta att vi åt middag tillsammans de kvällar då vi lämnade över barnen till varandra och det har aldrig varit något problem för Pontus, trots att det oftast blev på fredagskvällarna.

Annons

Han märkte att jag uppförde mig dåligt

Innerst inne kanske jag egentligen är orolig för hur det kommer att bli nu med barnen när även Lovisa finns med i bilden, men jag inser att det ju inte ger mig någon rätt att behandla henne illa. Ändå känner jag hur frostig jag låter de få gånger vi pratar med varandra och jag ger henne inte en chans till förtroende.

Pontus la märke till det här tidigt och en kväll tog han upp ämnet och frågade vad det var som var fel. Han tyckte att det var extra olämpligt att jag uppförde mig så här när barnen var med eftersom han själv gjorde sitt bästa för att det ska fungera mellan Lovisa och dem.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Den gången låtsades jag som om jag inte alls hade gjort det medvetet när jag varit snorkig och att jag självklart skulle tänka på det i fortsättningen. Men jag lyckas inte. Vad jag vet så trivs våra barn bra tillsammans med henne så egentligen borde jag bara vara glad över att det blivit så bra.

Vår relation kommer att förändras för alltid

Det är inte så som både Pontus och Rikard verkar tro att jag är orolig för att barnen inte ska ha det bra, utan jag inser själv att det handlar om rena rama svartsjukan när det gäller henne och Pontus.

Självklart är jag jätteglad för hans skull men jag är även orolig för hur det kommer att påverka vår relation. Nu när Lovisa finns i hans liv kommer vi inte att ha det på samma sätt och han kommer att förändras.

De senaste jularna har Pontus firat med oss då han inte har någon familj på nära håll och det har varit en perfekt lösning när det gäller barnen. Vi har alltid kunnat prata om allt och fram till nu har vi gått tillsammans på föräldramöten.

Annons

Inför senaste föräldrakvällen på förskolan ringde han och frågade om jag kunde gå själv, eftersom han omöjligt kunde komma ifrån. Han och Lovisa var bortbjudna men han skulle självklart ta nästa möte så att jag då slapp.

Jag måste skärpa mig och börja uppföra mig

Från och med nu är det nog så här det kommer att bli. Jag inser att jag är en egoistisk person som känner så här men hur jag än försöker så lyser det igenom.

Lovisa har sträckt ut en hand vid många tillfällen utan att jag tagit den och jag märker nu att hon inte längre tänker göra det minsta för att hon och jag ska få en bra relation.

Rikard har genomskådat mig och säger att jag måste skärpa mig. Han har ju varit i samma situation som Lovisa och om inte min exman hade varit en så generös och trevlig person så skulle det aldrig ha fungerat mellan oss.

Han har gått så långt att han frågat om jag verkligen är färdig med Pontus eller om jag fortfarande är kär i honom. Jag måste verkligen sluta uppföra mig som en idiot!

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons