Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Johanna Lind Bagge: ”Fastnade för Anders stora hjärta”

09 apr, 2019 
Joakim Löwing
Anders Bagge och Johanna Lind Bagge med sina hundar på en trappa.
Det är fullt fart hemma hos familjen Anders och Johanna Lind Bagge med jobb, gäster, husrenovering, musik och hundar. Det händer också att saker försvinner på något mystiskt sätt så fort Anders vänder ryggen till...
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Från det vita jättehuset på cirka 1 100 kvadratmeter, byggt i början på 1900-talet, har man en fantastisk utsikt över Mälarens längsta fjärd Långtarmen.

Anders Bagge har bott på Färingsö, en halvtimmes bilresa från Stockholm, i tolv år. De senaste åren tillsammans med nyblivna hustrun Johanna Lind Bagge – paret gifte sig den 25 augusti i fjol.

Hemma hos Anders och Johanna är det full fart så gott som jämt. Det blir så med fyra hundar, många gäster och det faktum att båda arbetar mycket hemifrån.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Lägg därtill en helrenovering av den enorma villan och att paret förra året dessutom hade ett bröllop att planera. Nu förstår man att namnet på realityserien Cirkus Bagge inte kom till av en slump.

– Haha, nej, det är ju ofta kaos gånger tjugo hos oss! Men båda älskar när det händer saker och vi får ibland höra att vänner åker till oss när de har tråkigt. Och det känns ju bra, skrattar Anders och gosar med keltokiga vovven Selma i knäet.

Annons

– Jag har aldrig haft så roligt med någon som med Anders, men samtidigt heller inte varit så arg på någon. Vi är lika när det gäller mycket känslomässigt, men också väldigt olika, säger Johanna med ett leende.

Det skiljer en hel del inte minst när det gäller ordning och reda.

– Johanna brukar få styra upp och skriver ofta listor åt mig så att jag får saker gjorda i hemmet, berättar Anders.

– Anders är i extra stort behov av struktur med tanke på sin adhd, menar Johanna.

Anders Bagge
Anders är duktig i köket, tycker hustrun Johanna Lind Bagge. Foto: Peter Ericsson

Bagge duktig i köket

Men det behövs definitivt inte när det gäller matlagning. Handlar det om färdigheter i köket är det få som stångar bort Bagge, om man får tro hustrun.

Annons

Han är kryddmästarnas konung och kan få de tråkigaste köttbitar att smaka himmelskt.

– Jag gillar att baka mest och överlåter mer än gärna matlagningen åt Anders. Han är inte rädd för att prova sig fram och testa nytt, säger hon.

Någon diskussion om vem som är slarvigast i hushållet existerar knappast heller.

– Nej, ni kan ju försöka gissa vem som får gå och plocka upp kläder och annat efter den andra, skrattar Johanna.

– För att inte tala om korkar, de ligger överallt! Vad det än gäller – till tandkrämen eller olika former av flaskor – så sätter han inte tillbaka dem.

Å andra sidan kan Johanna vara lite väl snabb med att plocka undan efter maken.

Det är ju ofta kaos gånger tjugo hos oss

– Ja, det är inget ovanligt att jag plockar fram exempelvis smör till stekpannan, vänder mig om för att hämta något annat och så är den borta.

– Först undrade jag om det slagit slint i huvudet på mig, men det visade sig att någon fort städat undan efter mig innan jag hunnit använda det. Jag har sett flera gånger att det är en snabb skugga som gör det, skrattar Anders.

Annons

Trots att båda arbetar mycket hemifrån och att de ofta är tillsammans nästan dygnet runt så är de förvånansvärt sällan osams.

– Vi kan ryka ihop ordentligt ibland, men jag tycker enbart det är positivt att vi ses så mycket.

– Den vanligaste orsaken till bråk är att den ena tycker att den andra jobbar för mycket. Ingen av oss är en åtta-till-fem-person, utan det är nästan alltid arbete sju dagar i veckan. Johanna brinner verkligen för sitt företag och är en entreprenör ut i fingerspetsarna. Det kan jag samtidigt inspireras mycket av.

Johanna Bagge
Johanna Lind Bagge blev känd som Fröken Sverige en gång. Foto: Peter Ericsson

Blev Fröken Sverige 1993

Medan Anders är den välkända låtskrivaren och musikproducenten som arbetat med världsartister som Madonna, Jennifer Lopez, Céline Dion och Enrique Iglesias har Johanna bland annat bakgrund som 1993 års Fröken Sverige och 25 års erfarenhet som hudterapeut inom skönhets- och hälsobranschen.

Annons

– Men numera är det ju mest olika former av tv-uppdrag för min del, säger Anders som frånsett Cirkus Bagge tillsammans med hustrun jobbar med både Idol och Bagges hemlösa hundar.

Just hundar är deras största gemensamma intresse.

– Vi hade hund under nästan hela min uppväxt, som mest sex stycken. Sedan har det bara fortsatt. Utan min morgonpromenad med alla hundarna i skogen blir inte resten av dagen lika bra. Jag behöver den stunden, berättar Johanna.

– Båda två är i gång och rör oss mycket varje dag, vi har lite svårt att sitta still. Ett av få tillfällen då vi verkligen slappar är när vi tittar på film som båda tycker om, säger Anders.

Annars är han lite seg när det gäller att komma i gång på morgnarna.

– Jag stiger ofta upp vid sju, medan Anders gärna sover ett par timmar till. Då vill han helst bli väckt med en kopp kaffe på sängen, inte av att jag ropar ”upp och hoppa”. Han vill ta det lugnt och inte behöva stressa, menar Johanna.

Annons

Anders Bagge är romantisk

Båda beskriver varandra som väldigt omtänksamma och kärleksfulla. Den som är mest romantisk är Anders.

– Jag brukar kalla honom Mr Holland. Han köper nämligen blommor till mig minst tre gånger i veckan. Och jag älskar att få blommor, det är inget jag kan tröttna på, ler hon.

Jag fastnade för Anders stora hjärta och att han har känslorna utanför kroppen

Vid sidan av filmtittandet och promenaderna med hundarna spelar de gärna sällskapsspel som fia med knuff eller kortspel, som 500. Där kan det bli ganska tjurigt efteråt, speciellt om Anders har vunnit.

– Johanna är den överlägset sämsta förloraren av oss. Och det blir inte bättre om jag retas efter åt. Det kan ta ganska lång stund innan hon slutar att vara sur. Men räkna med att det låter annorlunda när hon vinner, skrattar han.

Hemma hos Anders Bagge och Johanna.
I Idol sitter Anders Bagge i juryn tillsammans med Kishti Tomita, Nikki Amini och Alexander Kronlund.

Mötte Johanna på fest

De lärde känna varandra när båda bodde på Djursholm för 18 år sedan. Då levde Johanna tillsammans med exmaken Djon Clausen, som hon har 19-årige sonen Daniel tillsammans med.

Annons

– Jag fastnade för Anders stora hjärta och att han har känslorna utanför kroppen. Ingen av oss är lockad av krogen eller att mingla på tillställningar, så under en fest i grannskapet slutade det med att båda satt på golvet och lekte med min son som då var ett år, berättar Johanna.

Anders älskar barn och har länge velat ha ett eget, men hittills har det inte blivit av, även om de försöker bli föräldrar.

– Du skulle bli en underbar pappa, säger Johanna och tittar kärleksfullt på sin make.

En tid efter att Johanna skilt sig från Djon hörde Anders av sig.

– Han skickade ett sms och undrade om vi skulle fika eller gifta oss!

Först blev det en massa telefonsamtal och även fika – och några år senare bröllop. Att det är tredje gången gillt för honom är Anders övertygad om.

– Han friade när vi var på väg att hämta vår hund Sonja. Vi skulle äta på Vadstena Klosterhotell hemma i mitt Östergötland. När servitören lyfte på locket till maten upptäckte jag att det låg två ringar där. Samtidigt kom Anders fram med en ros och gick ner på knä framför mig. Det var så romantiskt och härligt. Jag började gråta, Anders också och även personalen på restaurangen!

Anders Bagge och Johanna Lind gifter sig 2018.
Idol-juryns Anders Bagge och skönhetsentreprenören Johanna Lind gifte sig i Stockholm 2018. Foto: TT

Anders sjöng på bröllopet

Johanna önskade att Anders skulle sjunga en låt under bröllops ceremonin, men visste samtidigt hur jobbigt han har med att stå inför en massa människor.

Annons

Då överraskade han henne genom att inför alla gäster uppträda med den kärleksfulla låten Fallen.

– Det var helt underbart, jag blev så glad och han sjunger ju som en gud. Det är inte många som känner till det. Tänk vad mycket Idol har gjort för Anders när det gäller att komma över scenskräck och panikångest, säger Johanna.

Ja, alla åren i juryn i det populära TV4-programmet har fungerat som terapi för Anders, men det finns saker på hemmaplan som fungerar minst lika bra.

Det är annars inte mycket som slår hantverket att klippa den 10 000 kvadratmeter stora gräsmattan där hemma med Anders kära åkgräsklippare.

– Man kan lugnt påstå att jag älskar gräs. Kanske inte den formen av gräs som vissa tänker på. Det hade jag kanske inte berättat om här isåfall, haha.

– Det tar ungefär fem timmar att klippa hela vår tomt och där hinner jag varva ned och fundera en hel del. Flera låttexter har fötts på gräsklipparen. Jag är en perfektionist som vill att trädgården ska vara i topptrim.

Annons

Dansade bröllopsvals med brutet ben

Paret har också pool, egen brygga och badstrand samt en sjöbod med musikstudio vid vattnet (studio nummer tre; de övriga två är i huset).

Somrarna tillbringas helst hemma och i fjol precis innan midsommar fick Anders för sig att trixa med en fotboll på tomten. Det slutade med att han ramlade så illa att ena benet bröts på tre olika ställen och det blev en ambulansfärd.

Det blev först rullstol, sedan en pjäxa och käppen var fortfarande kvar under bröllopet.

– Men jag klarade av att genomföra bröllopsvalsen ändå. Vet inte vad det egentligen var i de smärtlindrande tabletterna jag åt, skrattar han, för jag dansade som aldrig förr!

Trots att Anders fyllde 50 år i fjol är ingen ålderskris i sikte.

– Med honom får man en 50-åring och en treåring i ett, ler Johanna.

Hundarna börjar pocka på uppmärksamhet och det är dags att ta en promenad. Snart syns fyra vovvar och två baggar vandra genom skogen på Mälarön.

Av Joakim Löwing

Foto: Peter Ericsson, TT

Läs också:

Anders Bagge om längtan efter barn: ”Jag vill det”

Anders Bagge: Att man kunde bli så här dyngkär

Annons