Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

William och Harry återförenade – hyllade prinsessan Diana Se bilderna!

02 jul, 2021 
Julia Navrén

Det var ett känslosamt ögonblick när William och Harry avtäckte statyn som föreställer deras mor, prinsessan Diana.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Prins William och prins Harry har bott på varsin sida om atlanten i ett och ett halvt år och under den tiden har de bara setts en enda gång, under deras farfar prins Philips begravning.

Därför var torsdagens uppdrag något alldeles extra. Som en hyllning till den framlidne prinsessan Diana avtäcktes under torsdagen den 1 juli en staty i hennes minne, samma dag som hon skulle fyllt 60 år. Hennes två söner var självklart på plats under invigningen, och det var ett fint ögonblick då de båda fick se den för första gången.

Se också: 5 intressanta fakta om prinsessan Diana

Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana
Annons

”Idag, på vad som skulle varit vår mors 60-årsdag, minns vi hennes kärlek, styrka och karaktär, kvaliteér som gjorde henne till en god kraft runt om i världen, där hon förändrade otaligas liv till det bättre” skriver prinsarna i ett gemensamt Twitterinlägg.

Prinsarna avtäckte statyn av sin mor tillsammans.
Annons

”Varje dag önskar vi att hon fortfarande var här med oss, och vårt hopp är att den här statyn för alltid ska ses som en symbol över hennes liv och hennes arv” fortsätter de.

Britain's Prince William, left and Prince Harry unveil a statue they commissioned of their mother Princess Diana, on what woud have been her 60th birthday, in the Sunken Garden at Kensington Palace, London, Thursday July 1, 2021. (Dominic Lipinski /Pool Photo via AP) AMB141

De riktar även en hälsning till skaparen av statyn, som också föreställer tre barn, för att symbolisera prinsessans kamp för alla barns rättigheter.

”Tack till Ian Rank-Broadley, Pip Morrison och deras team för deras enastående arbete, till vännerna och donatorerna som såg till att detta kunde genomföras och till alla runt om i världen som hjälper till att hålla vår mors minne vid liv.”

Annons

Prins Harrys ord om sin mor Diana

I en förinspelad video till The Diana Award som delades ut förra veckan pratade prins Harry om sin mor.

”Vår mor trodde på att unga personer har makten att förändra världen. Hon trodde på er styrka eftersom hon såg den dag ut och dag in i ungas ansikten som var precis som er, hon bevittnade en gränslös entusiasm och passion. Att få se de värderingarna skina igenom idag så som de har gjort i 21 år nu, The Diana Award bär med sig hennes arv genom att sätta ungdomar i centrum. Det har aldrig varit viktigare” fortsatte prins Harry i det emotionella talet.

Annons