Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Karin: Min man blev arbetslös och besatt av sex

28 apr, 2023 
Anonym läsarberättelse
En uppgiven man.
När Janne blev uppsagd var det som att något hände med hans drifter. Jag kände inte igen honom och situationen blev alltmer outhärdlig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Janne hade arbetat inom tryckeribranschen i hela sitt vuxna liv. Han hade börjat som elev och jobbat sig upp. Tryckeriet var stort och en trygg arbetsplats – trodde han.

När beskedet kom att det skulle läggas ner kunde vi först inte tro det. Visst skulle väl någon gå in och driva det vidare? Men drygt ett år senare var allt bortmonterat och grindarna stängda.

Se också: 4 enkla parterapiövningar att göra i hemmetBrand logo
Se också: 4 enkla parterapiövningar att göra i hemmet

Att hitta ett nytt arbete när man precis har passerat 50 är inget man kan ta för givet men Janne verkade till en början ta det hela med ro. Eftersom han hade betalt lång tid framåt så tänkte han först unna sig att bara vara ledig, sedan börja söka nytt.

Annons

Han ägnade sig nu åt att bygga ett nytt utedäck framför vår veranda och även tapetsera och måla om i hall och vardagsrum. Själv tyckte jag nog att han tog sin arbetslöshet med väl mycket ro men han var övertygad om att någon snart skulle erbjuda honom ett välbetalt arbete.

Tiden gick och han började se sig om. Annonserna som jag letade fram var inte intressanta nog och jag började verkligen oroa mig över vad han skulle göra.

Att han varit så välbetald på tryckeriet berodde främst på hans många år på företaget och det stora ansvar han haft som expert. Den kunskapen hade han inte nytta av nu och därmed hade han inte så mycket utöver det vanliga att erbjuda.

Efter ytterligare en tid började han söka mer aktivt och blev alltmer nedslagen över att han oftast inte ens kom till intervju. Det tog tid innan han gick med på att skriva ihop en attraktiv CV – ett måste idag, men det var ju inte så han fått jobb någonsin i sitt liv.

Annons

Jag tror ärligt att han sållades bort redan när hans ålder registrerades för han kom aldrig ens till en intervju. Däremot fick han tillfälliga jobb för en transportfirma genom en bekant.

Ekonomin började bli ansträngd och jag tog alla kvällspass på jobbet som jag fick för att vi skulle gå runt.

Janne blev deprimerad efter en tid och även min situation blev outhärdlig. Om han åtminstone hade försökt att göra nytta när han var så mycket hemma, som att städa, tvätta, handla och laga mat, då hade jag orkat fortsätta arbeta så här ett tag till.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Kände avsky

Det hände allt oftare att jag kom hem till en man som inte hade gjort något alls hemma, utan istället mötte mig som en brunstig hingst i hallen och ville ha sex. Jag, som hade arbetat natt och dessutom handlat på hemvägen, ville bara duscha, äta och gå lägga mig, men fick höra hur tråkig jag var.

Annons

Om det hade hänt vid något enda tillfälle då han kände sig ensam så hade jag inte gjort en grej av det, men han blev bara mer sexfixerad för varje dag. Jag kände inte igen honom. Troligen satt han och eldade upp sig framför någon film på nätet och snart kände jag mest avsky och tappade lusten helt.

Han började rent av äckla mig. Till sist tvingade jag honom att följa med till en terapeut då jag helt enkelt inte stod ut längre.

Familjeterapeuten förklarade att det här inte är en ovanlig manlig reaktion i hans situation. Janne kände sig uppenbart överflödig och bortvald. Sexfixeringen var hans flykt från verkligheten.

Efter samtalet tog han sig själv i kragen och började aktivt söka jobb. Det var en förutsättning för att vi inte skulle hamna i en separation. Och en dag vände allt.

Nu är han anställd på ett företag som tillverkar och säljer målarfärg och just färg och färgsättning är något han verkligen kan.

Vi lever nu ett vanligt liv igen där ingen står innanför dörren och desperat väntar på den andra. Det tog ett tag innan jag själv fick tillbaka min lust då det stressat mig så otroligt att tidigare ha känt sex som ett måste.

/ Karin

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons