Läsarberättelse: Jag tvingades leva utan mobil

Kvinna ligger i sängen och surfar

Jag tvingades till tre dagars mobilavvänjning. Och jag gick inte miste om någonting!

När jag var 21 flyttade jag hemifrån för att läsa till sjuksköterska och jag njöt av min frihet. En lördag morgon kort efter terminsstart vällde solljuset in genom gardinglipan i mitt studentrum. Jag sträckte ut handen efter min mobiltelefon som låg på sängbordet för att kolla vädret. Det var fint – jag hade en ledig dag med massor av sol!

När jag drack mitt morgonkaffe kollade jag nyheterna och facebook på mobilen och sedan packade jag badkläder, solskydd och handduk. Givetvis skulle mobilen med till stranden. Då kunde jag ju sms:a mina vänner, spela spel, kolla facebook och instagram och lyssna på musik.

Tvingades leva utan telefonen

När jag var framme och hade brett ut mitt badlakan i sanden skulle jag ner och känna på vattnet. Jag stod där i vattenbrynet med shorts på och böjde mig ner och så trillade telefonen ur fickan och landade med ett plask i vattnet.

Blixtsnabbt plockade jag upp den igen men skadan var redan skedd. Skärmen var svart. Jag visste inte vad jag skulle göra och jag kunde ju inte ringa och fråga någon.

En kompis som jag träffat på stranden plockade upp sin mobil och googlade fram att man kunde lägga sin vattenskadade telefon att torka i ris i tre dagar. Riset skulle suga åt sig fukten. Det var värt ett försök. Jag lyckades mota paniken och sprang inte iväg för att köpa ny mobil på direkten, trots att det var det jag helst ville.

Den första dagen utan mobil var svår. Jag gick rastlöst runt medan mobilen låg begravd i ris.

Följande dag tvingades jag dra isär gardinerna för att kolla vädret och lyssna på radio för att få nyheterna. På kvällen gick jag tidigt till sängs med en bok.

Lagt om livsstilen

Efter tredje dagen hade jag läst ut boken, rensat min garderob och spontant knackat på hos en väninna och bjudit in mig på kaffe.När jag efter tredje dagens slut fiskade upp mobilen från riset och skärmen fortfarande var lika svart, kände jag mig egentligen lättad.De senaste tre dagarna hade jag inte gått miste om någonting viktigt, men hade använt tiden på ett vettigt sätt.Läsarberättelse: Pappa skyllde sina brott på migLäs mer

Efter att ha tänkt noga efter köpte jag till slut en gammeldags mobil som bara kan användas till sms och uppringning. Jag har ännu inte ångrat mig.

/Sofia

Foto: Shutterstock/TT (Obs! Bilden är arrangerad) 

Mer intressant innehåll hos allas.se: