Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Läsarberättelse: Kameran avslöjade min mans otrohet

03 aug, 2020 
allas.se redaktionen
Lars var så upptagen med sitt arbete att jag inte hann berätta för honom om kameran på mina föräldrars sommarstuga.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lars och jag kände varandra sedan gymnasiet och bodde i en liten tvårumslägenhet. Jag var 25 och han 26 och han hade fått ett jobb som mäklare på ett större företag. Jag hade ett år kvar på min lärarutbildning. Vi var inte längre stormande förälskade men jag tyckte att vi hade det bra. Jag älskade Lars och litade på honom. Men jag blev sårad när hans jobb stal allt mer av hans tid.

Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogenBrand logo
Se också: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

Tidigare hade vi ofta tillbringat helgerna i mina föräldrars sommarstuga som låg en bit utanför stan. Lars gillade att vara där och det fanns en nyckel till oss gömd i ett skjul.

Plötsligt hade han inte längre tid. Lars jobbade även på helgerna. Han trivdes på jobbet och jag var glad å hans vägnar men vi levde i stort sett parallella liv. Och kanske var det därför som jag glömde berätta om övervakningskameran.

Annons

Kameran aktiverades

Min far hade ringt och berättat om en rad inbrott i stugområdet. Husen låg ganska isolerade och pappa hade låtit installera en kamera med rörelsedetektor vid ytterdörren. Han skulle få ett sms om någon rörde sig på tomten och så kunde han kolla filmen från övervakningskameran via internet och larma polisen.

Pappa bad mig hålla ett öga på huset den vecka då han och mamma var i Spanien. Sms skulle gå till min telefon om rörelsedetektorerna aktiverades och jag skulle då gå in på nätet och kolla vad kameran fångade.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media med en journalist och psykolog som lyfter och diskuterar vanliga människors problem i relationer.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Den aktuella veckan satt jag på ett seminarium vid tvåtiden på eftermiddagen då telefonen gav ljud ifrån sig. Jag fick tre sms från övervakningsfirman. Detektorerna hade aktiverats och mitt hjärta slog hårt när jag gick in på hemsidan för att kolla. När jag loggade in fick jag ännu ett sms och jag hoppades att det var ett rådjur som kommit för nära dörren.

Annons

Men det jag såg fick nästan hjärtat att stanna. Filmen visade en lång, mörkhårig kvinna i ljusbrun kappa som stod framför dörren och kysste en man i blå jacka. Efter några sekunder såg jag mannens ansikte. Det var min man! Han hade nyckeln i handen, låste upp och de gick in.

Letade upp kvinnan

Jag stirrade på skärmen. Vad var det jag hade sett? Långsamt gick det upp för mig och en våg av illamående sköljde genom kroppen.

Jag lämnade klassrummet och gick ut i parken. En ingivelse fick mig att på telefonen leta upp Lars företags hemsida och listan på medarbetare där. Det fanns ett bildgalleri, och där var hon, den unga, mörkhåriga kvinnan i den bruna kappan! Hon hette Mia, var 26 år och praktikant.

Jag hörde hur han klädde av sig i hallen och gick direkt in i duschen

Jag grät. Min älskade var otrogen med en vacker praktikant och hade tagit med henne till mina föräldrars sommarstuga. Jag kunde inte behålla min lunch utan kräktes mot ett träd.

En äldre kvinna som var ute med sin hund, såg det och erbjöd mig skjuts hem. Strax satt jag i min soffa och stirrade ut genom fönstret. Hur länge hade det pågått? Jag hade litat på Lars och han hade missbrukat min tillit, ljugit och bedragit mig, i mina föräldrars stuga, dessutom! Det var elakt och respektlöst!

Annons

Från vantro till skam

Under eftermiddagens lopp insåg jag att det han gjort var oförlåtligt. Jag skulle inte kunna lägga det bakom mig. Jag älskade honom, men kunde aldrig någonsin lita på honom igen. Och det avgjorde saken. Ett sådan förhållande var ingenting värt.

Klockan sex på kvällen fick jag ett nytt sms från detektorn och tre kvartsenare, den tid det tar att köra från stugan, hörde jag hur det gick i dörren. Jag hörde hur han klädde av sig i hallen och gick direkt in i duschen. Jag blev illamående igen.

Tio minuter senare kom han in i köket och beklagade sig över en stressig arbetsdag och fortsatte att ljuga ogenerat i flera minuter. Jag stod med ryggen mot honom och väntade på att han skulle tystna. När han så äntligen gjorde det, vände jag mig om och berättade om min dag, så lugnt och sakligt jag kunde.

Lars ansiktsuttryck gick från vantro till skam. Han försökte slingra sig, men det var ju omöjligt. Jag bad honom att hitta ett annat ställe att bo på de närmaste veckorna medan jag letade efter en ny lägenhet till mig själv. I ett annat läge skulle jag ha använt mig av sommarstugan, men det klarade jag inte av nu.

Annons

Tackar tjuvarna

Vårt förhållande slutade där. Lars försökte övertala mig att komma tillbaka ett par gånger men jag sa nej och det dröjde bara ett par månader innan han var tillsammans med flickan i den bruna kappan, Mia.

Jag raderade filmerna och berättade aldrig för mina föräldrar om den egentliga orsaken till varför vi gick skilda vägar…

I dag lever jag med en annan man och det händer att jag sänder de där inbrottstjuvarna en vänlig tanke. Tjuvarna blev aldrig tagna, men de var ju anledningen till att pappa satte upp en kamera och utan den hade jag förmodligen aldrig fått reda på sanningen om Lars.

/Lilly

Annons