Läsarberättelse: Mamma var kär i min pojkvän

Kvinna håller händerna för ansiktet i frustration

När jag träffade Eric trodde jag att han var mitt livs kärlek. Det var inte förrän vi började prata om att flytta ihop som jag förstod att något var fel.

Efter flera år som singel och med ett trassligt förhållande i minnet hade jag inte bråttom att träffa en ny kärlek. Mina väninnor hade alltid flera intressanta män på förslag och såg till att mina lediga stunder fylldes av den ena blinddejten efter den andra.

Givetvis var det flera män som var trevliga och som jag träffade mer än en gång men ingen speciell jag fastnade för. Inte förrän jag träffade Eric. Det var när jag tankade bilen. Han stod i kassan och kände igen mig sedan skolan. Vi pratade om gamla tider och bestämde att vi skulle ta en fika samma vecka.

Efter den stunden inledde vi ett förhållande. Det blev många biokvällar och trevliga middagar.

Vårt gemensamma intresse för mat gjorde att vi spenderade timmar i köket på kvällar och helger, och vi bjöd ofta in våra vänner.

Presenterade mamma för min pojkvän

När jag fyllde jämnt bestämde vi oss för att bjuda in släkt och vänner. Det blev ett härligt kalas med Erics föräldrar och min mamma.

Eric och mamma kom bra överens och pratade länge under kvällen. Redan då borde jag ha varit uppmärksam på vad som höll på att ske, men jag kunde aldrig ana vad som höll på att hända.

Min mamma och jag hade alltid haft en bra relation. När jag var yngre hade mamma haft bra kontakt med mina kompisar. Vi hade festat hemma och mina vänner tyckte att det var okej att hon tog ett glas vin eller två med oss.

Hon hade alltid haft ett ungdomligt sätt och smälte in bra med mina övriga vänner. Hennes jobb som lärare gjorde att hon träffade mycket ungdomar. Hon trivdes bra med sitt jobb och var en populär lärare.

Han fick mystiska sms

Det var när Eric började få sms sena kvällar och ibland på nätterna som jag började fundera. Han smet undan när han läste och gav mig dåliga bortförklaringar.

Till en början trodde jag på det han sa men efter ett tag började jag ana oråd. Vi hade pratat om att flytta ihop och förlova oss, men varje gång jag tog upp ämnet gled han undan och började prata om något annat.

En kväll när vi skulle gå på bio tillsammans kom han hem sent och envisades med att vilja duscha och byta kläder innan vi gick.

Kärleksförklaringar från min egen mamma

Jag tog mig friheten att kolla hans mobil och fick en chock. Svetten rann längs med ryggraden när jag såg flera sms från min egen mamma. Det var kärleksförklaringar och diverse bilder som jag absolut inte ville se. Att min egen mamma hade träffat Eric var något jag förnekat in i det sista. Men nu var det ett faktum och jag konfronterade honom direkt i duschen.

Det blev ett uppslitande gräl då jag fick ur honom att de träffats bara några dagar efter att de mötts. Det var mamma som föreslagit en fika när de stötte ihop.

Efter den dagen hade han träffat både mig och min mamma. Tanken på att han älskat med henne ena dagen och mig den andra fick mig att må illa.

Jag vet inte vem jag är mest besviken på, Eric eller mamma. Hur kunde de gå bakom ryggen på mig och bete sig på det här vidriga sättet? En sak är säker, jag kommer aldrig någonsin att förlåta någon av dem.

/Miranda

Foto: Unsplash.com (Obs! Bilden är arrangerad) 

Mer intressant innehåll hos allas.se: