Läsarberättelse: Min pojkvän blev besatt av mig

Nyförälskat par skrattar tillsammans
Annas nya relation började bra. Men under ytan dolde sig ett stort mörker. Foto: Unsplash
Vi hade så roligt tillsammans, jag och Torbjörn. Och var vi överens om att inte ha ett seriöst förhållande. Det var i alla fall vad jag trodde.

Jag träffade Torbjörn via en sajt för singlar kort efter att jag skilt mig från min förre man. Det hade varit en ganska svår process och jag hade nu bestämt mig för att ha roligt och ta livet på mindre allvar i framtiden.

Det var inte alls så att jag letade efter en ny man i mitt liv. Jag trivdes bra med att äntligen vara singel. Däremot träffade jag gärna någon trevlig man för att gå ut och äta tillsammans, hitta på något roligt och få lite kärlek.

Torbjörn såg inte bara väldigt bra ut, han var även charmig och omtänksam. Han var både kulturellt intresserad och spännande och kunde ha varit den perfekte mannen att umgås med ibland.

Jag ville inte ha ett fast förhållande

Jag sa direkt att jag inte var ute efter ett fast förhållande och han svarade då att det passade honom perfekt. Torbjörn var änkling sedan många år och hade ändå inget behov av att träffas varje dag.

Läsarberättelse: Jag blev stalkad av nätdejten

I början gjorde vi mycket roligt ihop. Han satte fart på min fantasi och fick mig att känna mig som en tonåring igen.

Vi hade picknick i det gröna, badade i havet och åkte på små kortare kryssningar med romantik och god mat.

Jag trivdes väldigt bra i Torbjörns sällskap och trodde då att vi skulle kunna fortsätta att träffas ofta och ha det precis så, inga krav och inga villkor.

Det här var under sommaren och vi var mycket utomhus. Under hösten sågs vi hemma hos varandra eller gick ut och åt på någon trevlig restaurang.

Presenterade mannen för mina barn

Torbjörn fick nu lära känna mina döttrar eftersom båda bor hemma hos mig. De tyckte väldigt mycket om honom, men hade heller inga tankar på att se honom som någon bonuspappa.

Förutom att jag arbetar heltid så är jag körledare och qigong-instruktör. Det gör att jag inte har tid över för att ses i veckorna. Det föll mig inte in att det här skulle vara ett problem för Torbjörn.

Läsarberättelse: Allt rasade när han ville skiljas

Men nu var han inte längre nöjd, utan började ringa mig på jobbet och tjata om att jag skulle försöka få en liten stund över för honom. Att jag skulle ägna mindre tid åt kören. Värst var att han lät gnällig och anklagande.

Krävde mer och blev hotfull

En dag väntade han på mig utanför mitt jobb. Han kändes nästan hotfull och ville att jag skulle följa med honom och fika. Han envisades med att säga att vi behövde prata.

Jag ville ju absolut inte att det skulle bli problem mellan oss så jag valde att följa med. Jag framhöll då vad vi kommit överens om och att jag inte hade tid att träffas under veckan. Han förstod, sa han.

Ändå fortsatte han ringa och tjata och ofta dök han upp där han visste att jag var. Allt det som känts spännande med Torbjörn var borta. Kvar stod en gnällig man som krävde mer plats än jag var beredd att ge honom.

Det slutade med att jag sa att vi inte skulle ses alls på ett tag, så att vi båda fick tid att fundera över vad vi ville.

Själv kunde jag inte tänka mig att ha honom som en slokörad hund omkring mig och jag förstod att de orden sårade honom.

Efter några veckor då han ringde mig stup i ett av olika anledningar, slutade han en dag att ringa. För sent insåg jag att det var hans taktik för att göra mig orolig. Självklart ringde jag en dag för att höra att han var okej och efter det var han på igen.

Har blivit som besatt av mig

Ingenting verkade bita på honom och jag hade nu inga känslor kvar för honom. I stället hade jag börjat träffa en annan trevlig man som jag lärt känna genom jobbet, men vi var bara vänner. Ändå ställde Torbjörn till en jättescen en dag när han såg oss äta lunch tillsammans.

Jag bad honom då att lämna mig ifred. Det var bättre om vi inte sågs alls från och med nu och jag tänkte inte längre se honom som en del av mitt liv. Nu var det slut.

Läsarberättelse: Mamma var kär i min pojkvän

Efter det dröjde det en månad innan han hörde av sig igen och då för att berätta att han drabbats av svår depression på grund av mig och min ”elakhet”.

Han anklagade mig för att ha lekt med hans känslor. På grund av mig ville han inte längre leva och han fick nu en hel del tunga mediciner för att klara dagen.

Vägrar låta mig utpressas

Hur svårt det än känns så vet jag att jag inte kan försöka stötta honom igenom hans depression. Han skulle bara se det som ett sätt att få tillbaka mig och hänga upp sig på mig ännu mer.

Det är som om han har blivit helt besatt av mig och jag förstår bara inte hur jag har kunnat hamna i det här.

Jag har aldrig lekt med någons känslor och jag har hela tiden varit väldigt tydlig med vad jag vill. Sedan kan jag inte rå för om han inte tagit mina ord på allvar.

Ingen ska få mig till något jag inte vill genom den här typen av utpressning. Nu hoppas jag bara att han klarar av att gå vidare med sitt liv och släppa tanken på oss två.

/Anna

Mer intressant innehåll hos allas.se: