Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Lena: Nu ser jag ut som mig själv – igen

20 sep, 2023 
Anonym läsarberättelse
Strax innan min 50-årsdag började jag se färglös ut. Jag, som aldrig varit intresserad av smink och skönhetsprodukter, tog då ett drastiskt beslut.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Som barn var jag en pojkflicka, och som vuxen var fåfänga ett främmande ord för mig. Min skönhetsrutin bestod av vatten, tvål och fuktkräm.

Det förvånade många, men jag sa alltid att jag älskade att se ut som mig själv, men strax innan min 50-årsdag började min spegelbild se färglös och främmande ut. Jag kände mig annars frisk och pigg.

Se också: Så påverkar sömnbrist ditt hår och din hud negativtBrand logo
Se också: Så påverkar sömnbrist ditt hår och din hud negativt

Som ett litet skämt var en av mina födelsedagspresenter en ansiktsbehandling på en skönhetsklinik och jag antog utmaningen och bokade en tid.

Behandlingen fokuserade på hudvård och innebar inget smink. Kosmetologen ville också fixa mina ögonbryn och hon påpekade för mig att jag inte hade särskilt många ögonbrynshår kvar och att halva mitt vänstra ögonbryn faktiskt saknades.

Annons

– Jag ritar dit dem. Du kommer att bli förvånad över skillnaden, sa hon.

När hon visade mig resultatet efter några streck med en penna blev jag imponerad. Nu kände jag igen min spegelbild, och hon sålde en sådan penna till mig och visade hur jag skulle fylla i det som saknades.

Jag började rita dit mina ögonbryn varje morgon. Ingen märkte skillnad och jag höll det också för mig själv, men flera kommenterade att jag såg fräsch ut. Det enda problemet var att jag ibland rörde vid mina ögonbryn under dagen och det såg konstigt ut. Min man frågade mig också ofta på morgonen om jag var trött, eftersom jag vaknade utan ögonbryn.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Efter oändliga spekulationer bestämde jag mig för att göra en ögonbrynstatuering. När jag sökte på nätet fick jag veta att vissa kliniker gjorde ögonbryn med tatuerade hår i stället för de väldigt mörka och framträdande brynen.

Annons

Jag besökte kliniken med en 18 år gammal bild på mig själv och frågade om jag kunde få tillbaka mina gamla ögonbryn, varken mer eller mindre. Det kunde jag, lovade de, och de höll sitt löfte.

Jag blev varnad för att ögonbrynen skulle se väldigt framträdande ut de första två veckorna. Jag lät luggen växa och tatuerade mig direkt när semestern började och använde glasögon i stället för linser.

14 dagar senare hade jag mina drömögonbryn och nu har de hållit i över två år. Om de bleknar kommer jag att göra om det eftersom jag fortfarande älskar att se ut som mig själv.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons