Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Mira: Hans exfru vägrade släppa taget

04 okt, 2023 
Anonym läsarberättelse
Utan att anmäla sig stod hon plötsligt i dörren.
Och när jag blev oplanerat gravid med hennes exman dök hon upp på sjukhuset, utan att jag kunde protestera.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Kungliga skilsmässor som skapat rubrikerBrand logo
Se också: Kungliga skilsmässor som skapat rubriker

Jag och Stellan möttes på dansgolvet. Båda var skilda och hade barn från tidigare förhållanden. Vi började umgås och kärleken spirade snabbt. Det var dock aldrig tal om att flytta ihop.

Dessutom ville jag bo själv efter skilsmässan. Jag hade också bestämt mig för att inte skaffa fler barn då senaste förlossningen var väldigt jobbig.

Min partners exfru brukade ”hälsa på” utan förvarning

Stellans exfru bodde på samma ort. Det underliga, tyckte jag, var att hon kunde dyka upp i Stellans bostad precis när som helst och alltid oanmäld. Helt plötsligt var hon bara där, nästan som att det var hennes hem också.

Annons

Därutöver ringde hon ofta till honom, men det var ju inte så konstigt tyckte jag med tanke på barnen som gick mellan de båda bostäderna. Hon ville såklart bara att de skulle komma säkert fram och inte glömma något.

Stellan tappade humöret en gång och skällde ut henne efter noter då hon kom och ”hälsade på” utan förvarning. Oftast hade hon ju ingen anledning till besöket. Stellan gjorde klart att hon måste ringa först om det nu verkligen var nödvändigt att komma förbi.

Jag blev gravid – vi beslutade att inte behålla barnet

Exfrun var kyrkligt engagerad på fritiden. I sitt dagliga arbete var hon ansvarig för sjuksköterskeutbildningen i staden där vi bodde.

Efter att Stellan och jag varit ett par ett år upptäckte jag att jag var gravid. Jag hade ju spiral insatt men det var tydligen inte ett tillräckligt skydd för mig. Tillsammans bestämde vi att jag skulle genomgå en abort.

Annons

Jag minns den dagen så väl. Bara någon timme före ingreppet kände jag att jag oväntat började blöda. Skulle jag få missfall? Nu hade förberedelserna dragit igång så ingreppet skulle ske oavsett.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Exfrun nästlade sig in under abortingreppet

Personalen påbörjade narkosen och jag var väldigt dimmig i huvudet. På avstånd hörde jag en bekant stämma. Det var exfrun som kom med några av sina studenter.

Exfrun frågade personalen om hon fick vara med och följa ingreppet. Ingen frågade mig. Sedan domnade jag bort.

Väl hemma var jag omtumlad och kände mig helt utlämnad. Jag gillade inte alls tanken på att min fästmans exfru hade tagit sig rättigheten att vara med på min abort. Det var ju min privata ensak. Min och Stellans.

Annons

Fick antiabort-litteratur på posten

Efter en tid fick jag med posten en kyrklig tidning. Postadressen på tidningen var ett bokkafé i staden. Inne i tidningen fanns det ett markerat stycke, och det handlade just om aborter. Andemeningen i stycket var att sådana ingrepp var en handling emot Guds tro.

Varför fick jag denna tidning? Vem hade markerat stycket? Vem visste vad jag gått igenom?

Jag hade självklart mina aningar, men la ingen tid på att efterforska det vidare. Det var i alla fall någon som avslöjat sig och som egentligen hade sekretessplikt i så fall. Kunde det vara någon annan än Stellans exfru? Knappast…

Så är relationen i dag

Stellan och min relation avslutades efter en tid. Det fungerade inte av flera andra skäl också. Lika bra att bryta, kände jag.

Exfrun har jag stött på ibland på avstånd. Konstigt nog reagerar hon med att stelna till som en pinne. Ett tecken på hennes skuld?

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons