Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Läsarberättelse: Vi blev kära på nytt efter separationen

11 feb, 2020 
allas.se redaktionen
Förälskat par håller om varandra.
Efter hektiska år med småbarn gick jag och min man varandra på nerverna och separerade. Inte hade vi kunnat ana att det skulle bli lösningen på våra problem.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Henrik och jag ville bara ha ett barn. Han kom från en stor och stökig familj och längtade efter ett lugnt och harmoniskt familjeliv där alla hade tid för varandra. Jag hade hunnit bli 40 år och en liten familj passade mig också.

Vi var fortfarande nyförälskade när vårt barn föddes, men sedan kom den första chocken. Vår Tobias var fem månader när jag var gravid igen. Vi blev paffa, men kärleken till Tobias gjorde att vi ändå ville ha det här barnet. Men på ultraljudet kom nästa chock. Jag bar på tvillingar! Efter att Måns och Filip kommit till världen hade vi fullt upp. Jag har massor av härliga minnen från den tiden, men det hände att jag saknade det liv vi hade innan barnen. Vi var alltid trötta. Det blev lite lättare när barnen blev äldre men vi fick för lite tid för oss själva och varandra.

Annons

Småbarnsåren fick oss att separera

Två år senare stod vi inte ut längre. Vi separerade och det kändes som ett ofantligt misslyckande. Henrik flyttade och vi hade barnen varannan vecka. Att vi båda fick stanna upp och komma ikapp mentalt tror jag var viktigt i det här skedet. Under året som följde kändes det som om jag landade i mig själv igen. Och jag vet att Henrik kände likadant.

Vi kunde umgås mer med vänner, skaffa nya intressen och fundera på framtiden. Jag gick på några dejter men hittade ingen man som jag fastnade för. Ett år efter separationen berättade Henrik att han fått låna en fjällstuga över lovet och undrade om vi kunde åka dit tillsammans allihop. Barnen blev förstås eld och lågor och även jag såg fram emot det.

Hittade tillbaka till varandra

I bilen upp hade vi roligt och jag kunde inte minnas när jag senast trivts så bra i Henriks sällskap eller någon annans för den delen. Vi blev vänner igen på semestern men det stannade inte där. En kväll kysste han mig och väl hemma tillbringade barnen helgen hos sina morföräldrar så att vi fick tid med varandra.

Vi ville inte ha för bråttom, men allt kändes rätt och snart flyttade Henrik hem igen. Nu har vi varit tillsammans i snart ett år och det känns underbart att vi hittat tillbaka till varandra.

/Maria

Foto: Unsplash (Obs! Bilden är arrangerad)

Annons