Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Lea: Vi renoverade sönder vår kärlek

11 aug, 2023 
Anonym läsarberättelse
1805746678
Jag brukade vara den som peppade andra att ”satsa på sin dröm”. Det gör jag fortfarande, men nu vet jag att det kan kosta på oerhört att nå sina drömmar …
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Allt vi drömde om var ett fint hem med trädgård – och barn. När chansen att köpa ett äldre hus med renoveringsbehov dök upp så tog vi den. Klart man ska satsa på sin dröm! Det var kolossalt mycket att göra både på huset och tomten, men vi såg på det med humor och kavlade upp ärmarna.

Se också: Ekonomiska kvinnofällor att se upp för i skilsmässanBrand logo
Se också: Ekonomiska kvinnofällor att se upp för i skilsmässan

Johannes är händig och jag lärde mig allt eftersom. Vi slet tillsammans och såg framför oss hur vi skulle sitta vid kaminen i vårt charmiga hus och fira jul med det viktigaste av allt – vårt barn. Det var målbilden som vi ständigt återkom till i våra samtal.

När började det spåra ur frågar jag mig i efterhand? Renoveringen svällde och fick helt andra proportioner än vad vi beräknat. Det började uppstå en spricka mellan oss när vi efter flera års försök att bli gravida tvingades inse att vi var ofrivilligt barnlösa. Där någonstans tappade vi humorn kring allt slit och släp.

Annons

Det fanns ingen tid att förlora och jag fick påbörja behandlingar för att bli gravid. Jag kan inte uttrycka hur tungt det kändes psykiskt och fysiskt, men vi var ju tvungna. Vi ville fira vår första jul i huset med vårt barn i famnen …

Vi fördelade uppgifterna: Johannes kraftsamlade kring huset och alla problem där, och jag genomgick behandlingar och for ensam på alla läkarbesök. Samtidigt jobbade vi heltid bägge två för att kunna lägga alla pengar på renoveringen och mediciner och behandlingar.

Semester, restaurangbesök eller ens nya vinterkläder var inte att tänka på. Vi hade aldrig tid för återhämtning eller avkoppling. Alla kvällar och helger gick till renoveringen, övrig tid var vi på våra arbeten.

Men så – jag blev gravid!

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Johannes oroade sig mycket för huset, men vi trodde att vi nu närmade oss vår dröm. När jag fick missfall en kväll var Johannes så trött att han knappt orkade köra mig till sjukhuset, än mindre trösta mig.

Annons

Här fick min kärlek till honom en käftsmäll. Samtidigt började jag se tecken på utbrändhet hos honom. Jag blev gravid igen – och fick missfall igen. Jag var nu mycket nedstämd och deppad. Våra krafter var slut, men vi fick kämpa några månader till innan renoveringen var så klar att vi kunde flytta in i huset.

Sista kronorna på våra sparkonton gick till en ny behandling för mig. Och jag blev gravid. Den här gången gick jag i mål och födde en vacker liten dotter. Jag kände äntligen den lycka jag hoppats på, men Johannes var robotlik i sina känslor och jag vet inte hur han kände inför vår dotter. Under graviditeten hade han mest ignorerat mig.

Så blev det jul. Vi satt framför kaminen med vår dotter. Äntligen fick vi koppla av och njuta av frukten av all vår möda och kamp. Men vi satt tysta och hade inget att säga varandra. Johannes hade inte orkat köpa julklappar. Jag var besviken. Där och då insåg jag att min kärlek hade dött, och förmodligen vice versa.

Nästa jul var vi skilda. Jag flyttade ut med vår dotter men Johannes bor kvar i huset. Han snickrar och renoverar fortfarande. Vår dröm gick i uppfyllelse men priset blev väldigt högt. I slutändan är jag tacksam att vi har vår dotter, men man borde inte kämpa så galet som vi gjorde för att uppnå en dröm. Man måste ta hand om sig själv och relationen längs vägen också.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons