Lästips: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Utomhuslekar för vuxna – 5 roliga stämningshöjare för festen

02 jun, 2021 
AvMirijam Geyerhofer
Tips på lekar för fest utomhus.
Det finns massor av lekar som fungerar utmärkt att göra sittande om man inte vill springa omkring på festen.
Utomhusfester är som allra roligast med inslag av lite quiz eller lekar. Här är fem aktiviteter för vuxna som höjer stämningen på vilket trädgårdsparty som helst!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Sommar och sol och fest i trädgården. Att få umgås med nära och kära och gå på fest är några av de saker vi saknat mest under coronapandemin enligt en undersökning. Så vad passar bättre än att bjuda in till fest och verkligen umgås på riktigt? Har du ingen egen trädgård så kanske det finns en park eller annan grönyta i närheten där det går att ställa till med kalas.

Så skapar du bästa quizet till festenBrand logo
Så skapar du bästa quizet till festen

Tipspromenad

Det här är en perfekt start på festen i de fall där många av gästerna inte redan känner varandra. Genom att gå omkring i mindre lag blir det mindre stelt att lära känna varandra, och med rätt sorts frågor finns det mycket att prata om. Planera gärna såväl lagen som frågorna efter gästerna, är det till exempel ett stort ålderspann på deltagarna så är det bra att blanda frågor från olika tidsperioder för att alla ska få möjlighet att svara rätt!

Annons

Musikintro-quiz

En del gånger passar det bättre med sittande lekar. Att spela upp musik och låta gästerna gissa vad som spelas är en klassisk frågesport som både ger feststämning och sätter musikkunskapen på prov. Görs enklast direkt från en på förhand hopknåpad låtlista i valfri streamingtjänst. Exempel på teman kan vara sommarplågor genom åren, hårdrocksballader eller schlagervinnare. Eller varför inte ett svårare introquiz där endast de första sekunderna av låten spelas upp? Koppla upp en bärbar högtalare och tryck på play!

Sardinburken

En omvänd kurragömmalek som endast fungerar för gäster som inte har något problem med kroppskontakt och trånga utrymmen. Leken börjar med att alla räknar till hundra, utom en person som gömmer sig. Sedan letar alla efter den gömda, och hittar man personen så gömmer man sig tillsammans med den. Beroende på gömställe blir det snabbt trångt och svårt att vara tyst för att inte bli hittad.

Annons

Berusad eller barn?

Be att deltagarna på förhand skriver ner en historia om något roligt/märkligt/dråpligt som hänt dem, antingen när de var små, eller när de varit onyktra. Läs upp historierna och låt sedan övriga deltagare gissa om detta hände när personen var barn, eller om hen var berusad.

Bära sin fru-tävling från Finland.
Namnet till trots funkar den här tävlingen utmärkt för alla par.

Se upp för väggen

Alla står bredvid varandra ungefär tio meter framför en vägg/plank eller något annat som det går att komma hela vägen fram till (ingen rabatt i vägen alltså). Sedan får en i taget ta på sig en ögonbindel och gå så nära väggen de kan, utan att nudda. När de tycker att de är framme mäts sträckan till väggen, och den som kommer närmast utan att krocka vinner.

3 rosa sommardrinkarBrand logo
3 rosa sommardrinkar

Bubblare: Kärringkånk

Finsk tävling som från början var på skämt men som har växt fram till en ganska så seriös tävlingsgren. Tävlingen går kort och gott ut på att snabbast bära sin fru en uppmätt sträcka, och de som är riktigt seriösa gör en hinderbana och kånkar runt frugan på. Fungerar självklart även för ogifta, och oavsett vilket kön en själv eller ens partner har.

Vill du läsa mer om nöje?

Följ oss på Facebook - klicka här

Få nyhetsbrev - klicka här

Annons