Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Mandelmanns barn fick täcka upp på gården

09 jan, 2018 
Henrik Högström
Mandelmanns var totalt utmattade efter den första säsongen av Mandelmanns Gård och barnen fick sköta gården.
Premiärsäsongen av Mandelmanns gård blev en succé och fortsättningen är inspelad och klar. Nu ska familjen och TV4 ta ställning till om det blir ännu mer lantliv i rutan. "Det är jättemycket jobb", säger Marie Mandelmann.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lantlivet är mer lockande än vad man kan tro. Åtminstone av tittarsiffrorna till Mandelmanns gård att döma. När premiärsäsongen hade final i mars 2017 satt runt en miljon tittare i sofforna och följde Marie och Gustav Mandelmanns arbete med djur och mark på den ekologiska gården i Skåne. Och eftersom premiärsäsongen blev en succé har en uppföljande säsong spelats in under hösten.

Dramaupplägget är som vanligt. Det är kor som ska kalva och grönsaker som ska skördas och tas om hand. Lantbruk helt enkelt.

– Det händer hela tiden nya saker på en gård. Vi får väl se om folk börjar tycka det blir tråkigt, säger Marie Mandelmann.

Se också: 5 saker du inte visst om Gustav Mandelmann

5 Saker du inte visste om Gustav MandelmannBrand logo
5 Saker du inte visste om Gustav Mandelmann

Marie Mandelmann: ”Var helt slut”

Kombinationen av heltidsarbete på gården och filmande kräver sin tribut. Speciellt eftersom paret även fick spela in julspecial för TV4 ovanpå det andra jobbet.

– Vi var ju helt slut, säger Marie Mandelmann.

Inför andra säsongen förhandlade Mandelmannarna fram bättre ersättning för TV-arbetet eftersom de menade att de gått back på att göra den första säsongen. De fyra barnen, Aaron, Tora, Disa och Joel, jobbar på gården och de måste ju få lön även om föräldrarna och familjegården är huvudpersoner i en tv-serie. Tack vare att barnen täckte upp på gården kunde deras utmattade föräldrar ta semester i Key West när säsongen var färdiginspelad.

Annons

– Vi var verkligen jättetrötta efter den här inspelningen, julprogrammet och valpningen, vi stod knappt på benen. Vår son sa: ni måste pausa. Åk nu. Så vi åkte till Key West, det var fantastiskt också, säger Marie Mandelmann till Aftonbladet.

Barnen vill inte synas i rutan

Barnen har dock varit tydliga med att de inte har lust att synas i rutan. Något som både Marie och Gustav kan förstå fullt ut.

– De har ju tagit det beslutet. Det är klart att vi är pinsamma, säger Marie Mandelmann.

Kraven för en eventuell fortsättning är att kärnverksamheten, det vill säga lantbruket, går ihop så att familjen kan få både lön och möjlighet att ta semester. Men det handlar också om att lusten finns där.

– Det måste kännas hundra procent roligt.

Mandelmanns gård: Tisdagar kl 20.00 i TV4

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons