Mia: Han klagade på min kropp efter jag fött vår dotter – sedan blev jag lämnad

Ett par bråkar.

Foto: Shutterstock/TT

Nils klagade på mig för att jag inte tränade efter graviditeten. Jag ville hellre vara med vår dotter, men han ville ha tillbaka sitt gamla liv.

När Nils och jag träffades tränade jag varje dag och var besatt av att hålla igång kroppen. Om jag inte var i träningslokalen var jag ute och sprang eller cyklade flera mil. Nils var precis likadan. Vi träffades i motionsspåret och vårt förhållande utvecklades därför med det gemensamma tränandet som bas.

Se också: 9 anledningar till att människor är otrogna
1:33

Efter reklamen: Se också: 9 anledningar till att människor är otrogna

(1:33)

Slå på ljud

När vi hade varit tillsammans i två år blev jag gravid. Det var planerat och vi var överlyckliga. Under graviditeten gick jag upp ganska mycket i vikt trots att jag höll igen på maten och tränade bara så mycket som kändes bra. Tyvärr var jag väldigt sugen på godis och i smyg åt jag ofta choklad. Han poängterade ofta att man inte behövde bli så tjock bara för att man var gravid. Men han var ändå mån om mig under graviditeten. Han passade upp på mig och var väldigt gullig och omtänksam. Det var en lycklig tid.

Lilla Linnea var självklart världens finaste bebis, åtminstone i våra ögon. För mig fick livet en helt ny mening. Men det dröjde inte länge förrän Nils började klaga på att jag inte fick tillbaka min vältränade kropp tillräckligt fort. Han ville att jag skulle börja hårdträna redan efter några månader. Men det ville inte jag. Jag ville ägna mig åt Linnea och att ta långa promenader med henne i vagnen räckte för mig. Nils tyckte att jag skulle gå på gymmet och menade att jag skulle sluta amma, så att jag kunde åka hemifrån. Jag tror att han egentligen menade väl, men jag uppfattade det inte så.

Elise: Min man ser inte mig

Jag prioriterade stunderna med mitt barn framför svettiga timmar på gymmet. Nils fattade absolut ingenting. Det var viktigare för honom att ha en sambo som var mer mån om sitt utseende än om sitt barn. Vi hamnade i en allvarlig konflikt. Nils hade trott att jag skulle bli mitt gamla jag igen direkt efter barnets födelse. Men ett barn förändrar ju föräldrarnas liv en hel del. Det kan aldrig bli detsamma igen.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Insåg vem han verkligen var

När Linnea var ett och ett halvt år kom Nils hem en dag och berättade att han träffat en annan tjej. Han hade lärt känna henne på gymmet förstås och han drog sig inte för att berätta om hur vältränad hon var. I den stunden insåg jag vem Nils var och kunde bara känna förakt för hans utseendefixering. När han försvann kände jag mig mest befriad. Han hade gnällt på mig tillräckligt. Nils tycktes tro att ett barn bara var en leksak, en pryl att visa upp. Han var helt enkelt inte beredd på de förändringar som livet med barn innebär.

Nu har det gått mer än tre år sedan Nils lämnade mig. Han träffar Linnea ibland, men inte särskilt ofta. Jag har försökt prata med honom om Linneas behov av en närvarande pappa utan att få gehör. Han träffar henne på sina villkor när han har tid. Nils har inte fått fler barn. Han och hans nya kvinna tränar på, att ha fulländade kroppar betyder allt i deras liv. Tack och lov har jag själv sluppit undan den världen. Jag har en underbar pojkvän i dag och vi väntar vårt första gemensamma barn om ett par månader

/ Mia

Melissa: Han blev kär i vår sons förskolelärare

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]