Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Min älskare pressade mig på pengar

01 jan, 2019 
AvMargaretha Malmgren
Det var en kort flört på jobbet och jag trodde aldrig att konsekvenserna skulle bli så allvarliga. Men min kollega hade planlagt allt…
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kenneth och jag var nog båda övertygade om att vi levde i ett tryggt och stabilt förhållande den dagen Tony kom in i mitt liv. Jag arbetade som informationschef för ett manligt klädmärke och träffade många män i mitt arbete. Men det hade aldrig hänt att jag förälskat mig i någon av mina kollegor.

Hemma var det ofta svårt att få till­varon att gå ihop då vi båda hade jobb som tog mycket tid. Just den här kvällen hade jag jobbat extra länge. Vi hade gått igenom morgondagens visning med en del oförutsedda förändringar i programmet som gjorde att allting tagit längre tid än vad det brukade. Kenneth var redan hemma och hade lagat middag så jag kunde jobba färdigt i lugn och ro.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Jag trodde att det bara var jag kvar på jobbet där jag satt och skrev morgondagens pressinformation när någon knackade på dörren.

Annons

– Hej, jag såg att du var kvar. Har du lust att gå ut och äta en bit mat innan du åker hem?

Det var Tony som stod i dörren. Jag blev minst sagt förvånad. Min första tanke var att säga nej eftersom jag ville åka hem så fort som möjligt, men det var något i hans blick som fick mig att ändra mig. Det var mitt livs största misstag.

Intensiva möten

Kvällen blev trevlig och Tony var verkligen underhållande. Vinet gjorde väl sitt till för när vi kom till efterrätten kändes det helt okej att han tog min hand och drog den till sig. Men när han började titta mig djupt i ögonen blev jag rädd för vad jag kände och sa åt honom att det nog var dags för mig att åka hem.

Den kvällen blev det inte mer än så men redan morgonen därpå stod det en enorm rosbukett på mitt skrivbord när jag kom till jobbet. Inget kort med namn men jag förstod ändå. Han ville träffa mig igen. Vad som hände efter det vill jag knappt tänka på men han blev min älskare under en kort men intensiv period.

Annons

Varför jag lät det hända vet jag inte men jag hade precis hunnit vänja mig vid att ha det så när han en dag sa att det hela var över. Jag blev ledsen men samtidigt lättad över att min galenskap tog slut här och nu, utan att någon fått veta vad jag höll på med. Det var åtminstone vad jag trodde då.

Men det dröjde inte länge förrän Tony hörde av sig och sms:ade bilder som visade honom och mig i minst sagt pinsamma situationer. Han ville ha pengar för att inte berätta om otroheten för min man.

Tvingades erkänna

I ren panik betalade jag honom den första gången trots att det inte var någon liten summa han begärde. Men efter det insåg jag att det inte kunde fortsätta. Den som gör fel måste erkänna och det var bara att ta tjuren vid hornen och berätta om otroheten för Kenneth.

Min man tog givetvis illa vid sig, varför skulle han inte göra det? Att bli bedragen när man sitter ensam hemma efter en lång arbetsdag är väl knappast något man önskar sig. Trots allt kom vi fram till att vi ville fortsätta tillsammans och se det här som ett engångssnedsteg från min sida.

Annons

Jag ångrade djupt det jag gjort men visste att Kenneth var det allra viktigaste jag hade. När Tony bad om betalning nummer två sa jag okej. Döm om hans förvåning när jag och min man dök upp på vår mötesplats hand i hand. Tony måste ha insett att det inte fanns mer pengar att hämta och körde snabbt därifrån. En kort tid senare sa han tack och lov upp sig från arbetsplatsen.

Liselotte
Foto: TT/Shutterstock

Annons