Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Julia: Min lillebror hittade sin perfekta sambo

22 feb, 2024 
Anonym läsarberättelse
Kille kelar med gul katt.
Min bror hade kärlekssorg, och min farmor hade ett problem.
De lyckades lösa det tillsammans, på bästa sätt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Så förstår du din katt: 4 humör att känna igenBrand logo
Se också: Så förstår du din katt: 4 humör att känna igen

När min lillebror Jakob flyttade hemifrån som 20-åring övervägde han att skaffa katt. Men våra föräldrar och många andra avrådde honom.

– Om du tar hand om en kattunge måste du ha den i de kommande 15-16 åren, och det är alldeles för lång tid att binda sig vid din ålder, varnade de.

Jakob skaffade inte någon katt till slut. Det visade sig snart vara bra eftersom han träffade Anna – hon hade en liten hund som inte var särskilt glad i katter.

Anna och Jakob flyttade ihop i ett litet hyrt hus med en härlig trädgård, och det första halvåret var allt bra mellan dem. Sedan lämnade tyvärr Anna Jakob, och hon tog självklart med sig sin hund. Det var en hård smäll för Jakob eftersom han inte alls ville separera.

Annons

Både han och jag är mycket känsliga, så jag led med honom och förstod mycket väl att det inte alls var lätt för honom att sitta ensam kvar i huset där allt påminde honom om Anna.

Ingen visste vems katten var

En månad senare stod vår farmor inför ett stort problem. Hon hade en katt, men nu hade en främmande hankatt börjat stryka runt hennes hus. Katten var stor och vacker. Pälsen var röd, och den verkade vänligt sinnad, men den främmande kattens närvaro gjorde farmors egen katt väldigt stressad.

När farmor gick ut i sin trädgård följde den röda katten efter henne och strök sig kärleksfullt mot hennes ben. Det var tydligt att det inte var en vild katt, men den var inte märkt på något sätt och bar inget halsband.

Katten måste ha bott någonstans, men ingen i grannskapet visste vem som ägde den. I sin förtvivlan ringde farmor därför till ett katthem, som lovade att efterlysa katten genom ett inlägg på Facebook.

Annons

En vecka senare var farmor förkrossad av att märka att hennes egen katt blev mer och mer olycklig. Om hon inte redan hade haft en katt skulle hon gärna ha tagit hand om den röda katten, men nu var hon tvungen att hoppas på att dess ägare snart skulle dyka upp.

Katten skulle placeras på katthem – då kom farmor att tänka på min bror

Tiden gick, och det kom ingen reaktion på Facebookinlägget. Nästa steg var att få den röda katten hämtad och placera den på katthemmet. Där skulle den troligtvis bli avlivad på grund av sin ålder. Ofta vill de som söker en katt ha ungar eller i alla fall unga katter.

Farmor kände sig mycket splittrad, hon kunde knappt stå ut med tanken på att den röda katten skulle sluta oönskad och bli avlivad. Det var ju en härlig katt, och precis som alla andra katter förtjänade den ett bra liv och ett tryggt hem där någon älskade den.

Annons

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Så kom farmor att tänka på att Jakob hade pratat om att skaffa en katt innan han träffade Anna, som han fortfarande saknade.

Då hade det inte blivit av, men nu hade Jakob blivit mer vuxen, och den röda katten hade sedan länge passerat kattungestadiet. Det betydde att om den röda hankatten blev Jakobs skulle han inte ha bundit sig så länge som om han fick en kattunge.

Farmor presenterade idén för Jakob, och han bad om betänketid i ett par dagar. Därefter tackade han ja med glädje.

De behöver varandra

Det visade sig vara rätt beslut för alla inblandade.

Farmors egen katt blev lugn igen, och den röda katten flyttade in i Jakobs lilla hus. Han döpte den till Tarzan, och det dröjde inte länge innan de två blev oskiljaktiga.

Annons

Det var med andra ord en perfekt matchning, eftersom både Jakob och den röda hankatten behövde varandra. Jakob var lite ensam och saknade någon att ge all sin kärleksfulla omsorg till, och Tarzan räddade både sitt liv och fick ett tryggt och bra hem där han blir älskad.

Jakob och Tarzan trivs så bra tillsammans, och mitt hjärta blir alltid varmt när jag besöker min lillebror och hans underbara katt.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons