Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Mischa Billing: Därför har jag valt att bo ensam

07 jul, 2022 
Michaela Mastad
Mischa Billing.
Det är inte bara doft och smak som sommeliern Mischa Billing pratar om i sitt senaste sommarprat. Hon öppnar också upp sig om tvåsamhet och hur hennes samboliv ser ut idag.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Denna gång var det dags för sommelieren, måltidsforskaren och Sveriges Mästerkock – profilen Mischa Billing att vara värd för Sommar i P1.

– Idag ska jag försöka göra något som är helt omöjligt, jag ska försöka förmedla doft och smak via radio, säger Mischa.

Sommar i P1: Här är sommarpratarna du inte vill missa 2022Brand logo
Sommar i P1: Här är sommarpratarna du inte vill missa 2022

Hon inleder sitt sommarprat med att prata om kraften som finns i samspelet mellan smak, doft och känslor. Att intrycken du får när du äter går direkt till det limbiska systemet i hjärnan, den del som också styr dina känslor för sex och revir.

– I smak och doft behöver det finnas något som gör att det kittlar till lite i hela kroppen, som väcker livsandarna lite, säger hon.

”Tror att jag blir arg när allt inte blir perfekt”

Men det är inte bara doft och smak som Mischa pratar om i sitt sommarprat. Vi får nämligen en liten glimt av hennes privatliv och hur hon lever idag. Hon inleder med att prata om att man kan tro att hon är en perfektionist hemma eftersom hon gör professionella bedömningar i mästerkocks-programmet.

Annons

– Jag går inte runt och är så hemma. Jag går inte runt och frågar ”Jaha, har du såhär mycket salt i?”. Folk kanske tror att jag blir arg när allt inte blir perfekt men det är faktiskt inte så, säger hon.

Mischa Billing om beslutet att bo ensam

Den kända sommeliern fick tidigare en fråga om hon ville vara med i en tidning och prata om varför hon hade valt bort tvåsamhet. Men Mischa berättar att hon har valt att inte bo sambo med någon, men hon har inte valt bort tvåsamheten förtydligar hon i sommarpratet.

– Jag har tvåsamhet på flera håll, jag har mina självvalda underbara bonusbarn och mina bedårande vänninor som är mina självvalda systrar, säger hon.

Mischa fortsätter att berätta om hur mycket deras glädje påverkar hennes.

– Vi hänger inte allihopa tillsammans utan vi ses mer separat, men när de pratar och njuter då tänker jag vad fint det här är, då mår jag så otroligt bra. Vi kastar bollar till varandra och vi kastar också obeveklig kärlek, säger hon.

Foto: Sveriges Radio

Annons