Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Olof: Min fru curlar sönder våra barn

03 apr, 2023 
Anonym läsarberättelse
Mamma och två barn vid matbordet.
Min fru vill serva barnen i ur och skur. Nu är jag rädd att de blir för bortskämda.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Angelica och jag fick vänta över fem år innan vi upptäckte att hon var gravid. Därför blev lyckan stor när Hedda föddes. Som vi längtat efter detta lilla barn! Bara elva månader efter att Hedda kom till världen blev min fru gravid igen. Adam föddes glad och frisk och vi kände oss som världens lyckligaste familj.

Se också: 6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatarBrand logo
Se också: 6 saker föräldrar gör – som tonårsbarnen hatar

Tiden gick. Jag vill inte påstå att Angelica är en hönsmamma, men jag har känt ibland att hon borde låta dem få klara sig lite mer själva. De behöver inte ens städa sina rum eller bädda sängarna.

Annons

Hedda började på dans och Adam på fotboll. När vår dotter fyllde åtta började hon rida, och eftersom stallet ligger en bit utanför stan åkte min fru med henne. Adam visade sig ganska snart ha en viss talang för fotboll. Han började spela i ett lag som spelade match minst varannan helg. Vi tvingades köra honom fram och tillbaka till matcher och träningar. Om han inte själv tog bussen fram och tillbaka vill säga.

Barnen har nu hunnit bli femton och sexton år, men min fru fortsätter att köra dem vart de än ska. Hedda har en egen häst som står i ett stall inte allt för långt hemifrån och hon skulle utan problem kunna ta sig dit på cykel sommartid och med buss under resten av året. Men hon skulle aldrig komma på idén att ta sig dit själv. När de andra tjejerna i stallet åker kommunalt förväntar hon sig att någon av oss, oftast Angelica, möter upp.

Annons

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Gör dem en otjänst

För att det här ska fungera har Angelica valt att gå ner till halvtid. Det är oftast hon som gör allt det tråkiga grovjobbet i stallet så att Hedda bara ska kunna åka dit, sadla och rida. De dagar i veckan då de förväntas hjälpa till med in- och utsläpp av hästarna är det Angelica som åker dit. Även Adam tar för givet att någon av oss ska stå där med en varm bil efter träningarna trots att vi har gett honom en moped för att han ska kunna klara sig själv.

Det är väl inget fel att min fru vill finnas där för sina barn, och kanske tycker hon att det är jätteroligt att göra grovjobbet i stallet. Problemet är att barnen blivit så fruktansvärt bortskämda att de säger ifrån och gnäller om vi en dag inte kan eller hinner ställa upp. Och det är inte okej för mig.

Enligt Angelica har vi våra barn till låns. En dag kommer de att lämna oss. När den dagen kommer vill hon veta att hon gjorde allt hon kunde medan hon hade chansen. Själv känner jag att vi gör våra barn en otjänst genom att hålla på så här.

/ Olof

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons