Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Så får Lill Lindfors ihop vardagslivet med artisteriet – lever dubbla liv

12 okt, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, Lill Lindfors uppträder på Skansen år 2020, till höger Lill Lindfors fotograferad hemma på gården på Öland i samband med sin 80-årsdag.
Artisten Lill Lindfors karriär har ännu mycket mer att ge. Det säger hon i en ny intervju. Hon berättar också hur hon får vardagslivet och karriären att gå ihop.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lill Lindfors har framträtt fler gånger på scen än vad de flesta artister kan drömma om. Och hon ser inte något pensionärsliv i den nära framtiden även om hon har hunnit bli 81 år.

Hon är just nu aktuell med en turné som uppmärksammar att Lill firar 60 år som artist. Premiären ägde rum den 10 oktober och det är ett späckat schema som väntar henne under hösten.

Se också: Lill Lindfors om hur man löneförhandlar

Lill Lindfors och Ruben Östlund om löneförhandlingBrand logo
Lill Lindfors och Ruben Östlund om löneförhandling

En vecka i oktober är särskilt intensiv. Då ska hon göra sex konserter på lika många dagar. Platserna är utspridda och sträcker sig från Göteborg till Jönköping och vidare ner till Helsingborg.

Lill Lindfors: Sista turnén

I en intervju med Expressen berättar hon att det blir hennes sista turné, men hon tänker fortsätta med framträdanden även i framtiden. Det är helt enkelt för påfrestande att ständigt packa ned sina saker som sedan ska packas upp igen nästa dag i en ny stad.

Annons

Lugnet hittar hon hemma hos maken Anders Byström på gården på Öland. Under pandemin har paret hittat mer lugn än någonsin. De är ute i friska luften och tar in naturen. Många långa promenader har det blivit.

Samtidigt är Öland en bit ifrån där det stora nöjeslivet äger rum. Därför har hon även liten lägenhet i huvudstaden. De två bostadsorterna ger henne en balans i tillvaron.

– Jag är lyckligt lottad för att jag verkligen kan leva två liv. Jag har ett lantliv med en trädgård och med höns. Och sen har jag det här intensiva livet i Stockholm. Med kompisar och framför allt min dotter och mitt barnbarn som bor i Stockholm, som jag är beroende av att få vara tillsammans med och krama på, säger hon till Expressen.

Känner sorg över förlorade vänner

I intervjun uttrycker hon också sorg om bekanta som gått bort. "Döden finns ju närmare än när man är 40", säger hon.

Hon nämner vännen Svante Thuresson som gick ur tiden tidigare i år, men även Magnus Härenstam och Robert Broberg som båda avled 2015 och tidigare kärleken Brasse Brännström som dog 2014.

Hon avslutar dock intervjun med några hoppfulla ord: Genom att prata om människor som inte lever längre, så finns de kvar.

– Då blir de mer levande, säger hon till Expressen.

Annons