Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Singelhushåll? Här är 7 smarta saker som underlättar din vardag

24 jan, 2020 
Redaktionen
Foto: TT/Shutterstock
Oftast är det härligt att bo ensam, men det finns situationer då vi behöver en hjälpande hand. Här är prylarna som löser det!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nästan två miljoner svenskar lever i så kallade singelhushåll, det vill säga att det endast är en person som är folkbokförd på adressen, enligt uppgifter från Statistiska centralbyrån, SCB.

Videon kunde inte hittas

Att bo ensam är faktiskt den vanligaste formen av boende i Sverige, följt av samboförhållande med och utan barn två grupper med ungefär en miljon personer i varje. En vanlig trend är också så kallade Stockholmsäktenskap vilket innebär att man har en partner, men väljer att bo på olika adresser, skriver Aftonbladet.

Trenden med ensamhushåll har ökat lavinartat det senaste decenniet. Under 2012 registrerades 4 000 nya singelhushåll, en siffra som redan ett år senare hade mer än fördubblats. Men att vi svenskar är isolerade och känner oss ensamma är inte förklaringen utan det handlar mer om en kulturell förändring i vårt beteende.

Annons

– I grunden handlar det om en värdeförskjutning. Vi har i ökad grad blivit mer intresserade av självförverkligande, vilket gör att vi är mindre beredda att kompromissa i ett parförhållande, säger Göran Berfenstam som forskar om ensamhushåll till TV4 Nyheterna.

Du som bor ensam är alltså förhoppningsvis nöjd med din situation och njuter av livet utan att behöva ta hänsyn till andra personer i hushållet. Men visst finns det situationer då man önskar att det fanns någon att assistera lite hemma? Här är fem saker som hjälper dig att lösa det på egen hand!

7 saker som gör singellivet enklare

1. Ryggsmörjare

Att smörja ryggen med hud- eller solkräm kan vara en utmaning om man är ensam. Den smarta ryggsmörjaren löser problemet! Skruva bara av den blå delen, fyll behållaren och låt de rörliga kulorna fördela krämen.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

2. Kramkudde

Även om det är härligt att ha hela sängen för sig själv kan det vara härligt att ha något att hålla om på natten. Denna härliga kroppskudde följer din kroppsform och håller dig stabil och omfamnad hela natten samtidigt som den ger stöd åt huvud och nacke.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

3. LED-kronljus

Vi älskar levande ljus men den som bor ensam känner säkert igen sig i paranoian över att undra om man verkligen kom ihåg att blåsa ut dem! Dessa vackra LED-kronljus är väldigt verklighetstrogna och ger ett härligt sken. De drivs av AAA-batterier så om du glömmer att stänga av dem är det värsta som kan hända att de tar slut innan du hinner hem.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

4. Smarta matlådor

Smarta matlådor som går att fälla ihop när du inte använder dem! Perfekta för att förvara överbliven mat och sparar plats i dina köksskåp. Lådorna går att frysa, köra i mikrovågsugnen och att diska i maskin. Finns i två olika storlekar.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

5. Exklusiva sängkläder

Exklusivt och mjukt påslakanset i percale, vävt med extra många fina och tunna bomullstrådar som gör tyget slitstarkt. Percale är inte bara lyxigt, svalt och skönt, det är dessutom en väldigt lättskött kvalitet med all slitstyrka som finns i mer traditionella bomullskvaliteter. Glöm inte att komplettera med ett extra örngott om du sover med fler än en kudde sängen.

Annons

Läs mer och beställ här

6. Sängbricka

Den som bor ensam kan lugnt och ledigt unna sig frukost på sängen varje dag på egen hand. Denna lyxiga sängbricka har hopfällbara ben och är enkel att stoppa undan när du inte använder den.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

7. Fjärrkontrollshållare

Trött på att springa mellan köket och vardagsrummet när du ska titta på tv? Den här smarta uppfinningen håller ordning och reda i soffan tack vare många småfickor där du kan stoppa undan det mest nödvändiga. Den är också perfekt för att placera allt du vill njuta av under tv-kvällen tack var det inbyggda stabila bordet.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Källor: aftonbladet.se och scb.se

Annons