Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Sofia Sundqvist: Min kille är lika bi som mig

06 aug, 2021 
Sofia Sundqvist
Tänk träffar du en kille, så vill han inte vara tillsammans med dig för att du är gay? Mammas fråga var för fylld av motsägelser för mig att ta den helt på allvar. “Ja mamma, tänk om. Men då vill väl jag inte vara med honom heller”, svarade jag.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag hade berättat åt min mamma att jag skulle dejta i teve, och för att ta tempen på hennes reaktion av min bisexualitet, kom jag ut på ett snyggt och diskret sätt. Jag frågade rätt och slätt hur hon tror mormor skulle reagera ifall tv-teamet parade ihop mig med en tjej. Jag gjorde det inte till en större grej än det borde vara.

När jag hade samtalet med min mor var det flera år sedan jag var kär och kände mig redo att bli det igen. Av den anledningen skulle jag snart medverka i dejtingprogrammet Kärleken flyttar in.

Jag hade fokuserat på mig själv tillräckligt länge, fått en större förståelse för mina behov i en relation och kommit närmre vilka egenskaper som jag värnar hos i en person.

Drömmen om den självgående mannen blev sann.

Och min drömpartner är definitivt inte någon stängd person. Jag var dessutom inte säker på om det var en man. Jag undrade ifall det ens fanns en man där ute som jag orkade leva med. Som inte fallit så hårt offer för patriarkatets strukturer att han blivit en mansbebis. Jag var rädd att jag i en heteronormativ relation skulle få plocka mer, städa mer, projektleda mer.

Annons

Jag hade dittills heller inte träffat någon som kunde mäta sig med en kvinna. Jag hade inte träffat någon som kunde mäta sig med min önskelista av krav, framkallade det berömda klicket och fick mig upp över öronen förälskad. Och det gjorde jag heller inte i Kärleken flyttar in.

Men så mötte jag honom.

Vi sågs en kall dag i januari efter att ha fått kontakt på Tinder en ynka vecka tidigare. Efter vår andra dejt satte jag mig på min väns sängkant och sa att jag blivit kär. Drömmen om den självgående mannen blev sann. Och dessutom, som svar på mammas fråga – han är lika bi som mig.

Se också: 10 HBTQ-begrepp att hålla koll på

10 HBTQ-begrepp att hålla koll påBrand logo
10 HBTQ-begrepp att hålla koll på

#regnbågskärlek

Det kan vara din son, dotter eller granne. Vi talar om de som har rätt att vara som de är och älska vem de vill. De homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner, intersexuella och asexuella. Tillsammans blir det förkortningen HBTQIA. Människor som varje dag utsätts för våld, hat och diskriminering. Även i Sverige. Trots att många anser sig upplysta är fördomarna fortfarande ett stort problem. I flera artiklar och inslag på allas.se kommer du få hänga med på en spännande resa bland alla härliga personer vi träffat. De är modiga och vågar vara sig själva. Samtidigt vill vi slå ett slag för världens största regnbågsevent i Malmö och Köpenhamn i augusti.

TV: Transpersonen Kim födde barn – som pappaBrand logo
TV: Transpersonen Kim födde barn – som pappa
Annons