Soraya Lavasanis livsförändring: ”Blir sig aldrig mer likt”

Soraya Lavasani lämnade nyss Nyhetsmorgon för att vara mammaledig.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Förra veckan lämnade Soraya Lavasani sitt jobb på Nyhetsmorgon för att gå på mammaledighet.
Nu berättar hon om den stora livsförändringen med maken Ralph Olsson.
– Det blir sig aldrig mer likt, säger programledaren.

Det var i höstas som Nyhetsmorgon-tittarna bjöds på en glädjande nyhet. Programledaren Soraya Lavasani, 38, avslöjade då att hon och Ralph Olsson väntar sitt andra gemensamma barn. Makarna har sedan tidigare dottern Bianca, 2.

Allt om Soraya Lavasani
Slå på ljud

Förra veckan jobbade Soraya sitt sista pass på TV4 innan mammaledigheten. I ett inlägg på Instagram berättade hon om känslorna inför att försvinna från jobbet och tv-rutan.

Allt du vill veta om Bonde söker fru-Linda

”En vemodig morgon… längtar efter vår bebis och att få vila och förbereda inför det som komma skall. Men ÅH vad jag kommer sakna alla mina fantastiska kollegor på Nyhetsmorgon och alla er tittare – ni är UNDERBARA!”, skrev Soraya i inlägget.

TV4-tittarna kommer nu istället att få se Maria Forsblom, 33, som programledare för Nyhetsmorgon varje måndag till onsdag tillsammans med Martin Järborg, 40.

Soraya Lavasani om mammalivet

I det senaste avsnittet av Nikki Amini, 35, och Sara Bidermans podcast Bulle i ugnen är ingen mindre än Soraya gäst. Hon berättar då bland annat hur livet har förändrats efter att hon blev mamma.

– En berg och dalbana liksom, det blir sig aldrig mer likt men det är samtidigt så otroligt berikat på så många, många sätt.

Kampsportsstjärnan Pernilla Johansson i Mästarnas mästare: ”En ära att få delta”

Soraya berättar att hon har upplevt de första åren med dottern som väldigt omtumlande.

– Det finns ingen som jag älskar så högt som Bianca och det finns nästan ingen som kan driva mig till vansinne på samma sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag har alltid varit ganska otålig och haft kort stubin, jag kan explodera och så är det bra. Då tänkte jag att jag inte kommer göra det med mitt barn. Men jo.

Det verkar som att Soraya älskar många delar av mammalivet men det finns även de tillfällen som är svårare för henne att hantera.

– Det är min största utmaning som förälder, att behålla tålamodet och när man har tjatat om någonting 700 miljoner gånger, att inte explodera, jag tycker att det är svårt, säger Soraya Lavasani.