Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Terry Evans: Andarna sa att hon skulle bli min

10 aug, 2018 
Margaretha Malmgren
När det välkända mediet Terry Evans träffade sin Astrid hade han levt ensam i många år. De drogs till varandra av en magnetisk kraft – och andevärlden hade redan förvarnat att det skulle ske.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Terry Evans, 69, och Astrid Hagelskog Evans, 57, tar emot i hemmet i Fanthyttan, en liten by utanför Örebro. De bor i ett pampigt trähus som byggdes 1918. I omgivningarna breder skog och åkrar ut sig och huset ligger bara ett stenkast från den gamla skolan, som numera är en kursgård som Terry driver sedan 2005.

När bostadshuset strax intill kom ut på marknaden var Terry spekulant. Han växte upp i London och har alltid haft en dröm om att bo lantligt.

– Andarna sa att huset skulle bli mitt, och jag visste att det skulle bli så, säger han.

Även när han träffade Astrid ville andevärlden säga sitt. Terrys medium-kollega Lena Ranehag sa en dag att han skulle möta en kvinna.

– Du kommer att bli kär igen och det kommer att vända upp och ner på ditt liv, var budskapet.

Det var tre år innan han mötte Astrid och han var tveksam.

– Jag hade gått igenom skilsmässor och separationer tidigare och att leva med ett medium som lever i två världar kan ibland vara lite svårt, medger Terry.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Hade sanndröm

Kort efter samtalet med Lena Ranehag drömde Terry om en kvinna stående på en balkong, som sedan visade sig vara identisk med Astrid. Hon, som är född i Stockholm och uppvuxen på Östermalm, ville påbörja ett nytt kapitel i livet och bo på landet.

Ett medium sa att jag skulle träffa en man som var helt rätt för mig och att jag skulle bli förälskad, säger hon.

I efterhand beskriver båda det som att de sakta drogs till varandra som mot en stor magnet, utan att kunna påverka något.

När Astrid så småningom flyttade till Spannarboda, bara några mil från Terry, var de ännu inte bekanta med varandra. Men Astrid kände igen Terry från tv när hon såg honom i matbutiken en dag.

– Jag blev nyfiken och när jag googlade hans namn såg jag att han bodde i närheten. Jag hade inget intresse av honom då utan utgick från att han var gift. Då var jag nöjd med att bo med mina djur, säger hon.

I februari 2015 anmälde hon sig till en veckas kurs i personlig utveckling med Terry som ledare. I kursen ingick att lära sig healing, utveckla sin intuition och att lära sig meditera.

Annons

Efter bara några dagar tillsammans kände de nästan motvilligt hur de fick en speciell kontakt. Terry föreslog den sista dagen på kursen att de skulle undersöka vad det var.

– Då frågade jag vad hans fru skulle säga om det. När jag förstod att han inte var gift fanns inga hinder, och vi bestämde oss för att ses, säger Astrid.

Första kyssen

Dejten i februari 2015 började med att de drack te hemma hos Astrid. Det ledde till en första kyss.

– Jag var opussad sedan sju år tillbaka och livrädd. Samtidigt kändes det så naturligt och fint, som om en blomma öppnade sig, säger hon.

Efter teet blev det bio i Örebro. De missade en engelsk film som de hade tänkt se och råkade i stället hamna på en spansk film med svensk text.

– Den handlade om folk som blir vansinniga och når bristningsgränsen. Den var våldsam och väldigt märklig, säger Astrid.

Efteråt åkte de hem till henne och åt middag och eftersom det blev sent sov Terry över.

– När jag vaknade nästa morgon hade jag fem katter liggande på mig, och jag är kattallergiker, säger Terry med ett leende.

Annons

Från den dagen har de bara varit ifrån varandra kortare perioder.

– Hon var egentligen motsatsen till det jag brukar söka, men för första gången i livet förstod jag var kärlek är. Det var som att hitta hem, säger han.

Först en vecka efter dejten vågade Terry berätta att han var kraftigt allergisk mot katter.

– Jag tänkte att om det var meningen att Terry skulle vara i mitt liv så skulle det lösa sig på ett bra sätt, och det gjorde det, säger Astrid.

Katterna fick så småningom nya trygga hem och hönsen har ett eget hus ute på gården. Efter bara tre månader flyttade de ihop.

Terry Evans och frun Astrid i bostaden.
Parets pampiga bostad byggdes 1918.

Svår sjukdom

Ganska kort efter att de träffats blev Terry svårt sjuk. Den svullna magen och bristen på ork som han drabbats av på senare år visade sig vara cancer i bukspottkörteln.

Annons

Astrid stöttade honom helhjärtat och efter en svår tid med operation och medicinering mådde han bättre än någonsin och gick ner 20 kilo.

– De fick bort tumören som lyckligtvis inte är den mest farliga sorten. Den växer långsamt så om den skulle komma tillbaka kan man behandla den, förklarar Terry.

Det är nu drygt tre år sedan paret möttes, och de har redan hunnit gifta sig. De är kärleksfullt ironiska i tonen och sammansvetsade som om de varit gifta i många år. Med mycket humor berättar Astrid om förlovningen som Terry i hemlighet hade planerat under en resa till Stockholm.

Paret bodde på hotell och Astrid vaknade redan vid femtiden på söndagsmorgonen av att Terry stod och pillade med sin telefon i hallen. Hon var halvvaken och blev lite irriterad.

– Jag tänkte bara: Vad håller han på med?!

Terry bad henne att lyssna och som en introduktion till frieriet spelade han Elvis Presleys Can´t Help Falling In Love på mobilen.

Astrid smälte, svarade ja och fick sin ring. Väl tillbaka i Fanthyttan friade Terry direkt.

Annons

Det blev ett sommarbröllop i trädgården med 60 gäster och både en präst och en buddhistisk munk.

Som en passion

Efter drygt 27 år i Sverige förstår Terry svenska perfekt, men pratar fortfarande helst engelska eller ett slags charmig ”swenglish”. Astrid fyller i och fördjupar där det behövs.

– Jag kan svenska, men det är enklare med engelska och tyvärr är jag lite lat, erkänner han.

Paret jobbar tillsammans på kursgården. Terry leder kurser och seanser. Astrid sköter ekonomi, administration och fungerar som rådgivare åt maken. Hon har tidigare bland annat jobbat som tandsköterska.

En dag beordrade hon därför Terry att gapa stort. Han kände sig lite som en häst på en marknad.

– Jag ville kolla hans tänder för att se om jag kunde hjälpa honom med något, och han fick byta tandborste ganska snabbt, säger hon.

Astrid blir snart färdig djurkommunikatör, något hon tänkt praktisera på gården.

– Jag tycker också om djur, säger Terry, men för henne är det en passion. Hon tar verkligen hand om djuren och respekterar dem.

Annons

Båda är övertygade om att det var meningen att de skulle mötas och Terrys vänner brukar säga att Astrid förändrat honom.

– Astrid har gjort mig till en bättre människa. Tidigare hade jag nog inte öppnat upp på det här viset, medger han.

Terry driver en kursgård i den gamla byskolan i Fanthyttan.
Terry driver en kursgård i den gamla byskolan i Fanthyttan.

Viker inte undan

Vid sidan av arbetet kopplar de av med sina respektive fritidsintressen. Astrid tycker om att dansa och sköta trädgården. Terry mediterar varje morgon men finner även ro i att renovera möbler.

De ratar oftast puben, men älskar att vistas utomhus.

Båda gillar också att handla kläder och de väljer gärna ut plagg till varandra. Exempelvis valde Terry en klänning som Astrid bar på bröllopet.

– Vi kan åka till Örebro på en shoppingrunda och ha en helt underbar dag tillsammans, säger Astrid.

Men visst händer det att de har olika åsikter. De är båda starka personligheter och väjer inte för olikheter eller konflikter.

– Jag är så glad för att vi hittade kärleken. Astrid är en viktig del av mitt liv, även om vi bråkar så vet jag att hon älskar mig, säger Terry.

Annons