Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Ylva: Jag var kär men han bröt ner mig – ena stunden var jag i himlen och nästa i helvetet

27 maj, 2023 
Anonym läsarberättelse
Ett par som håller varandra i händerna och är glada.
Ena stunden ville han ha mig, bekräftade och älskade mig innerligt. Nästa stund ville han inte vara något annat än vänner.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När jag var i 30-årsåldern flyttade jag till en ny stad för att påbörja en utbildning. Jag hade varit singel i många år och längtade efter att träffa någon. Genom en dejtingapp fick jag kontakt med Anders och blev blixtkär.

Jag var så lycklig över att jag fick uppleva dessa känslor. Det gjorde inte saken sämre att Anders var en fantastiskt ­stilig man och hade bra jobb. Visst kunde han kännas lite skrytig ibland, men jag tänkte att alla hade ju mindre bra sidor.

Se också: 3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slutBrand logo
Se också: 3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slut

Ena stunden ville han ses för att plötsligt ändra sig

Det dröjde dock inte länge innan jag började ana oråd. Exempelvis när jag skulle bjuda honom på middag och han verkade nervös och undvikande. Han ville knappt krama om mig och efter bara en stund sa han att han inte kunde stanna eftersom han hade mycket att stå i hemma. Det var tydligt att han inte ville vara hos mig, men varför hade han då kommit?

Annons

Vid ett annat tillfälle sa han att han inte hade tid för mig i sitt liv just nu. Jag blev otroligt ledsen men det vände snabbt när han redan samma kväll hörde av sig. Nästa gång han kom hem till mig var det ingen tvekan om att han ville ha mig. Visst reagerade jag på att han aldrig sa att han älskade mig, men jag tänkte att det nog ordnade sig om jag bara gav honom tid. Han frågade om jag ville spendera resten av mitt liv med honom och spekulerade i vilken ögonfärg våra barn skulle få. När han var skyldig mig pengar kunde han säga ”äsch, vi bor väl snart ihop ändå”.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Kändes som ett slag i magen

Jag trodde att han menade allvar, men när jag började prata om att flytta ihop lät det plötsligt annorlunda. Han svarade att det bara var drömmar han haft. Det var som ett slag i magen. Jag kände mig så otroligt sviken och grundlurad. Jag visste att jag borde sluta träffa honom, men jag älskade honom så mycket.

Annons

Så fortsatte det i flera år. Ena stunden ville han ha mig, för att bara några dagar senare säga att vi bara skulle vara vänner. Varje gång raserades min värld och varje gång blev jag överlycklig när han sedan ville ha mig igen.

Mina vänner rådde mig att bryta med honom. Alla dessa tvära kast började sakta men säkert bryta ner mig. Ena stunden var jag i himmelriket och i nästa stund i helvetet. Periodvis umgicks vi väldigt mycket och jag blev mer och mer beroende av honom. Samtidigt växte min rädsla för att förlora honom, trots att jag visste att han inte var bra för mig. När det var som värst hade jag en ständig oro i kroppen. Om han inte svarade när jag ringde eller sms:ade fick jag panik.

Genomled flera depressioner

Till slut, efter flera jobbiga försök, lyckades jag ta mig ur den destruktiva relationen, trots att mitt hjärta skrek efter honom. Det var det svåraste och mest smärtsamma jag någonsin gjort och jag genomled flera jobbiga depressioner.

Även om jag kan sakna våra fina stunder tillsammans är det en fantastisk känsla att nu äntligen vara fri från honom. Nu är jag min egen och lever inte genom någon annan.

/Ylva

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons