Lästips:LäsarberättelserVirkaResorTrädgårdHusmorstipsLoppisCampingAllsång på skansenBoktips

Sommar, sol – och shopping: 12 roliga outlets att ta en tur till!

16 maj, 2022 
Johanna Svan
Outletbord med kläder.
Oavsett om det regnar, man har tröttnat på solen, har gett sig ut på vägarna eller bara är shoppingsugen är det alltid kul att göra en liten utflykt. Vi tipsar om 12 ställen där du kan shoppa billigt i sommar!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hjultorget

Köpcentret Hjultorget, i Insjön, bjuder bland annat på Sveriges enda Clas Ohlson outlet och museum. Här finns även en Iittala Outlet plus flera butiker.

Bo Ohlsson i Tomelilla

Utemöbler på Bo Ohlsson varuhuset.
Bo Ohlsson har Österlen över 100 000 olika artiklar.

Bo Ohlsson är utflyktsmålet på Österlen med över 10.000 kvadratmeter varuhus med över 100.000 olika artiklar från välkända leverantörer till låga priser.

Fynda allt från inredning, hygienartiklar, djurtillbehör och grillar till livsmedel, kläder och trädgårdsredskap.

Gällstad

Gammal textilindustriort med flera outletbutiker. På Lager 157 hittar du kläder och skor från Acne, Converse, Filippa K med flera. Logofactory säljer kläder, skor och sportprylar.

Annons

New Wave Group Factory Shop med sport- och fritidskläder. Serholt Outlet har vaser, krukor, småmöbler, textilier med mera.

Glasriket

Glas med blå droppe från Orrefors.
Många gillar glas från Orrefors och KostaBoda.

Shoppingfavorit i Småland. Givna besök är glasbrukens butiker, där du kan fynda kvalitetsglas. Och så finns här en massa annat spännande som möbler, konst och loppisar.

Kosta outlet har t e x 15 butiker med över 200 internationella varumärken.

Gekås i Ullared

Långa köer till Gekås i Ullared.
Kö till varuhuset Gekås i Ullared.

Kärleken tog Göran Karlsson till Ullared. År 1963 öppnade han tillsammans med sin fästmö Margareta Björklund en butik på bottenvåningen i en villa i Ullared. Firma Ge-kås Manufaktur var till en början dock ingen lysande affär, trots lockvaror till chockpriser i annonserna. Efter två år låg omsättningen på 80 000 kronor det vill säga ungefär lika mycket som slås in under två minuter på kassaapparaterna i varuhuset idag.

Annons

Men i dag blomstrar affärerna som aldrig förr, och förutom det stora kända varuhuset finns flera mindre outlet-butiker precis utanför. Både hotell, stugor och camping ligger också nästan utanför varuhusdörrarna om man vill shoppa mer än en dag.

Hede Fashion Outlet

Två glada par med shoppingkassar.
Hede Fashion Outlet är en varumärkesoutlet i Kungsbacka utanför Göteborg.

Hede Fashion Outlet är en varumärkesoutlet belägen i Kungsbacka utanför Göteborg. Hit tar man sig enkelt med både bil och pendeltåg och här erbjuds ett stort utbud av skandinaviska och internationella märkesvaror till rabatterade priser.

Annons

Butiker inom mode, inredning, husgeråd, skönhet och leksaker finns på centrat. Även den som är ute med husvagn och husbil kan enkelt stanna till. Det finns nästan 800 parkeringsplatser, och husvagn och husbil är välkomna att parkera under shoppingturen.

Ringsted i Danmark

Shoppingsugna människor vandrar runt i Ringsted outletby.
48 märkesbutiker och tre restauranger finns i Ringsted outletstad.

Ringsted outlet påstår sig vara Danmarks enda riktiga outletstad, det finns för närvarande 48 märkesbutiker och tre restauranger.

Butikerna drivs av de enskilda märkesvarutillverkarna, som säljer sina överskottslager från nuvarande eller tidigare säsonger direkt till konsumenterna – med rabatter upp till 70 procent.

Annons

Stockholm Quality Outlet

Byggnaderna som är Stockholm Quality Outlet.
Stockholm Quality Outlet har 70 butiker.

Stockholm Quality Outlet, en bit utanför Stockholm, säger sig vara norra Europas största outlet med ca 70 butiker och 200 skandinaviska och internationella varumärken. Här har du chansen att göra fynd bland mode, skor, sport, outdoor, accessoarer och heminredning.

Butikerna drivs av varje enskilt varumärke som säljer överflödet från nuvarande eller tidigare kollektioner – alltid med en rabatt på 30-70 procent av ordinarie försäljningspriset. Här finns även lekplatser för barn som tröttnat på shopping.

Annons

4 fabrikoutlets att besöka

Skultuna messingsbruk

I outletbutiken finns utgående sortiment och andrasortering av Skultuna, Ernst, Stutterheim, Happy Socks, Paradisverkstaden, Ekelunds, Snö of Sweden och Sagaform. På området finns även Iittala Outlet med produkter från bland annat Rörstrand, Arabia och Fiskars.

Gustavsbergs porslinsfabrik

Bersåkoppar och kanelbullar.
Servisen Berså skapad 1960 av Stig Lindberg för Gustavsbergs porslinsfabrik.

Här hittar du andrasortering av bland annat flera av Stig Lindbergs porslinsserier till 30-50 procent lägre pris, men även bestick, glas och grytor.

Annons

Duro Sweden, Hagaström

Utgående sortiment och andra-sortering av tapeter och bårder.

Vävaren i Båstad

Hellinneprodukter som dukar, handdukar, badlakan, löpare och servetter. Butiken ligger i direkt anslutning till väveriet och har fabrikspriser och andrasortering.

Hellinnerullar på outlet.
Fabriksförsäljning av handvävda textilier. Vävaren i Båstad.
Se också: 5 tips på hur du shoppar smart på reanBrand logo
Se också: 5 tips på hur du shoppar smart på rean
Annons
Annons