21 udda hotell världen över

The Manta resort och Lion sands tree house är några av de hotellen som sticker ut. Foto: The Manta resort & Lion sands tree house

Udda hotell finns lite överallt – men vi har samlat 21 stycken som verkligen sticker ut på ett eller annat sätt. Allt från plats, inredning, vad som finns på menyn eller vem som är din granne kan ge dig en speciell upplevelse.

Unika hotell i Europa

Videon kunde inte hittas

Boebel bratwurst bed & breakfast

Om du någon gång har tänkt tanken ”jag har för lite korv i mitt liv” så är det nog här du ska checka in. Om du har en lite mer sund inställning till fjälsterfyllning finns här nedan en diger lista på hotell som verkligen sticker ut.

Plats: Rittersbach, Tyskland

Läs mer här!

Foto: Propeller island city lodge

Propeller island city lodge

Det här kan vara listans mest udda hotell – och det säger en hel del. Läs gärna den här beskrivningen högt för att verkligen insupa hur märkligt det låter: ”Nej, det är inte ett av de trendiga designerhotellen... Det är mer som en privat planet som har utvecklats i symbios med dess skapares smaker.”

Precis så ser de flesta rummen ut. Och hemsidan. Den är lika svårnavigerad som vi föreställer oss att hotellets korridorer är.

Plats: Berlin, Tyskland

Läs mer här!

Foto: Karostas Cietums

Karostas Cietums

Har du drömt om att sitta i fängelse men inte varit så sugen på att begå brott? Bra! Eller ja. Halvbra, kanske?

Det här ”hotellet” kan ge dig både guidade turer av fängelset och, som de flesta andra hotell, en övernattning. Av förklarliga skäl kostar login inte särskilt mycket, men du får heller inte särskilt mycket i kategorin ”bekvämligheter”.

Plats: Karosta, Lettland

Läs mer här!

Foto: Straw hotel Groningen

Straw hotel Groningen

Är det här hotellet där alla drar sitt strå till stacken?

Hotellets något oväntade säljargument är att hö-sängarna faktiskt är bekväma. Nog för att det var längesen vi sov i en sådan, men spontant känns det som att den moderna sängteknologin är – åtminstone – ett strå vassare.

Här drar alla sitt strå till stacken och vill du övernatta kan du välja mellan strå-igloos, strå-slott eller höloftet.

Plats: Oldehove, Nederländerna

Pris: 90-143 euro.

Läs mer här!

Foto: Leeds castle

Knights Glamping

Det här hotellet kanske är lite på samma tema som det ovan men prislappen är kanske det som sticker ut lite mer: 160 pund per person och natt verkar vara standard – i runda slängar 2000 kronor.

För ett tält. Ett fint tält, absolut. Men det är ändå ett tält.

Plats: Kent, Storbritannien

Läs mer här!

Foto: Spitbank fort

Spitbank fort

Vi kan inte lova att de har en egen fader Fouras men om de inte har det så gör de hela grejen fel. För visst känns det här precis som Fångarna på fortet-fortet? Och vem hade inte velat övernatta bland alla spindlar och ormar där?

399 pund per person och natt är prislappen.

Plats: Portsmouth, Storbritannien

Läs mer här!

Hotel Jested

En kilometer över havet bjuder helt klart på en fantastisk utsikt – och byggnaden i sig sticker minst sagt ut. Rummen ser nästan mer ut som en flygplanskabin än ett hotellrum, men med tanke på att du garanterat kommer stirra på utsikten och inte rummet så gör det väl inget. Men smakar det så kostar det (vad smakar en utsikt?): 150-350 euro per person och natt beroende på rumstyp.

Plats: Liberec, Tjeckien

Läs mer här!

Videon kunde inte hittas

Candy cane house

Hans och Greta fick feeling efter att de haft ihjäl häxan och så byggde de ett hotell. Inredningen kan väl beskrivas som art kexo med en blandning av chokladmodernism och kolanial stil. Eller så är det bara ett reklamjippo från booking.com.

Oavsett så är det lite kul med ett godishotell!

Plats: London, Storbritannien

Läs mer här!

Häftiga hotell i Asien

Crazy house (Hang Nga)

Namnet säger väl allt. Här finns det inga gränser och det är svårt att på bilderna utröna vad som är rum, hus, vägg och växtlighet. Men kul ser det ut! Man undrar ju genast vilken svamp arkitekten slickat på innan han satte penna till papper.

Plats: Dalat, Vietnam

Läs mer här!

Räkhuset (Udang)

Om du vill bo mitt i naturen så är det svårt att tacka nej till något så fiffigt namngett som Räkhuset. Så länge du inte är orolig över att vakna med stora ödleögon som stirrar på dig så behöver du nog inte vara orolig över djurlivet. Det bor väl inga farliga djur i Indonesien? Och väggar är ju ändå överskattat.

Plats: Bali, Indonesien

Läs mer här!

Foto: Oil rig hotel

Oil rig hotel

Det här hotellet är som gjort för en skräckfilm. Du bor isolerad. Omringad av vatten och närmaste fastland är x antal kilometer bort. Kul. Verkligen!

Vem ser ens det här som en semester?

Plats: Sabah, Malaysia

Läs mer här!

Udda hotell i Amerika

Videon kunde inte hittas

Hotel Monaco

Hotellet i sig är väl inget speciellt egentligen. Men det som finns i deras ”utöver det vanliga”-sortiment är minst sagt något utöver det vanliga. Eller vad sägs om deras ”Puppys and prosecco”-paket. Japp. Du läste rätt.

Tanken är lika enkel som genial. Behöver du piggas upp lite så checka bara in här och på ditt rum hittar du bubblande valpar och söt prosecco – eller var det tvärtom?

Plats: Denver, USA

Läs mer här!

Foto: Hotel Costa verde

727 Fuselage – Hotel Costa verde

Skalet av en 727:a hittades på en flygplanskyrkogård och då var det någon som fick den briljanta idén att frakta ut pjäsen i skogen på fem enorma lastbilar för att sedan göra om det till ett tillfälligt hem.

Insidan är helt omgjord och täckt i trä, så du slipper åtminstone flygplansstolarna.

Plats: Manuel Antonio, Costa Rica

Läs mer här!

Tundra buggy lodge

Om du känner för att hälsa på isbjörnarna så länge de finns kvar kanske det här är det säkraste sättet. Den här bamsemobilen tar dig rakt in i frysnallarnas territorium och bjuder på spektakulära äventyr.

Tundrabilen har dessutom både restaurang och sovvagn om du väljer deras lite dyrare paket.

Plats: Churchill, Kanada

Läs mer här!

Jules undersea lodge

Det är inte direkt fancy living, men det är ju ändå ett undervattenshotell så vad väntade du dig? Hotellet har en lista på människor som INTE borde besöka undervattensstugan. Den är ungefär lika lång som listan över anledningar till varför vi aldrig hade vågat låsa in oss en bra bit under vattenytan i något som ser hemmasnickrat ut.

Plats: Key Largo, USA

Läs mer här!

Foto: Dog bark park inn

Dog bark park inn

Vad får du om du korsar en motorsågskonstnär och en vänligt sinnad ”bed & breakfast”-ägare? Ett hundhotell såklart!

Hotellet skryter med diverse bekvämligheter men, helt ärligt, visst hade du bara checkat in här för att kunna säga att du har bott i en hund?

Plats: Idaho, USA

Läs mer här!

Tubohotel/Tubotel

Konceptet med miniatyrrum likt de som är vanliga i till exempel Japan har fått en konkurrent som är åtminstone en eller två kvadratmeter större. Här har cylinderformade block stylats och inretts. Vi kan inte för våra liv förstå varför, men det ser väl åtminstone LITE mysigt ut. Om man kisar.

Plats: Tepoztlan, Mexiko och Langkawi, Malaysia

Läs mer här!

Foto: Hôtel de glace

Hôtel de glace

Det svenska ishotellet har lite konkurrens i Kanada. Den största utmaningen här är att hålla värmen utan att smälta hela hotellet.

Plats: Quebec, Kanada

Läs mer här!

Speciella hotell i Afrika

Foto: Giraffe manor

Giraffe manor

En helt vanlig herrgårdsliknande boning. Det som sticker ut är grannarna. Kring Giraffe manor vandrar, just det, giraffer fritt och med tanke på de öppna fönsterna tar de sig gärna en kik in på frukosten. Risken finns dock att de sätter i halsen om frukostsällskapet är lite långrandigt.

Plats: Nairobi, Kenya

Läs mer här!

The Manta resort

Halva hotellet ovan och andra halvan under ytan på det här magiska hotellet. Åtminstone tills du ser en jättehaj cirkulera och får lite vibbar från en känd hajfilm där inte alla karaktärer överlever.

Plats: Pemba Island, Zanzibar

Läs mer här!

Lion sands tree house

Det här är en fantastisk idé – tills lejonen lär sig klättra i stegar eller hoppa väldigt högt. Ett hotell där det är en FRUKTANSVÄRT dålig idé att checka in om du brukar gå i sömnen. Men utsikten är något utöver det vanliga.

Plats: Mpumalanga, Sydafrika

Läs mer här!