Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaResorTrädgårdHusmorstipsLoppisCampingAllsång på skansenBoktips

9 charmiga och annorlunda hotell och B&B på Västkusten

05 jun, 2020 
Nina Nyström
Delad bild. Till vänster: Hotell Pigalle. Till höger: Strandflickornas
Den här sommaren bjuder för de flesta av oss på ett luftigare schema med mer tid hemma och för spontana utflykter. Vill du upptäcka västkustens pärlor tipsar vi här om nio charmig boenden, som alla har det lilla extra.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Västkusten bjuder på många pittoreska nedslag i form av såväl charmiga restauranger och caféer, storstadsliv, sommarstadsliv, långa stränder och varma klippor. Det är onekligen svårt att välja sin favorit när man ser pärlorna nedan – alla perfekta utgångspunkter för mysiga utflykter.

7 svenska öar att uppleva i sommarBrand logo
7 svenska öar att uppleva i sommar

Salt o sill, Tjörn

Salt och sill

På Klädesholmen, utanför Tjörn i den bohuslänska skärgården hittar du detta flytande hotell med fantastisk utsikt och en hyllad skärgårdskrog. Missa inte sillplankan.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Annons

Okéns, Varberg

Okéns Varberg

Mysiga sommarstaden Varberg bjuder på fantastisk strand, vindsurfing och många trevliga restauranger och utflyktsmål i närheten. Okéns bed and breakfast är ett utmärkt läger för den som vill upptäcka omgivningarnas guldkorn.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Pensionat Bryggan, Smögen

Pensionat Bryggan i Smögen

Mitt i myllret på Smögenbryggan ligger ett hemtrevligt pensionat med en mysig bistro. Fräscha rum, bästa läget och nära till ett dopp! Missa inte en dagsutflykt till vackra Hållö.

Annons

Läs mer och boka här.

Strandflickornas havshotell, Lysekil

Strandflickornas havshotell i Lysekil

Strandflickornas erbjuder fyra olika sorters boende i Lysekil. Havshotellet har mysig sekelskifteskänsla, men vill du hellre ha ett privathus med egen badbrygga tipsar vi om de exklusiva husen vid havet. I strandvillan kan du bo med hotellstandard eller stå för egen frukost och lakan. Nytillskottet gula villan är under uppbyggnad och kommer erbjuda både pampiga rum och en hel våning för uthyrning.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Annons

Solliden, Stenungsund

Hotell och restaurang Solliden i Stenungsund

Med mysiga omgivningar i Stenungsund ligger Hotell Solliden som också bjuder på en trevlig restaurang. Bra läge för utflykter till exempelvis Tjörn och Marstrand.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Linnéplatsens hotell och vandrarhem, Göteborg

Linneplatsens Vandrarhem och Hotell

Enkelt, fräsch och mycket prisvärt alternativ som ger dig närhet till stadens utbud och Linné, Haga och Slottsskogen runt hörnet , men du kan också enkelt ta dig ut mot öarna med kollektivtrafiken.

Annons

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Treetop spa hotel, Göteborg

Tree Top Göteborg

Letar du efter en annorlunda upplevelse är det definitivt till trädtopparna du ska söka dig. Den högtflygande spaavdelningen bjuder på såväl vedeldad bastu som badtunnor och bubbelpool uppe i det gröna. Där hittar du även flera olika restauranger och barer. Rummen är enkla men snygga och fräscha.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Styrsö skäret, Styrsö

Styrsö skäret

Styrsö är en supermysig liten bilfri skärgårdsö med både klippor och sandstränder samt affär och flera restauranger. Populära pensionatet Styrsö skäret jobbar efter devisen ”Bli omhändertagen som hemma hos mormor och morfar”. Och det är precis så det känns här.

Annons

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Hotell Pigalle, Göteborg

Hotell Pigalle Göteborg

Snygga boutiquehotellet Pigalle är det perfekta stället för dig som gillar gammaldags charm med hög klass. Just nu kan man dessutom hitta fördelaktiga priser.

Läs mer och boka här (reklamlänk).

Annons