Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

All utrustning du behöver för campingen – lista!

13 jul, 2015 
Johanna Svan
Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska ta med sig när man ska ut och campa. Med vår packlista över allt du behöver kan du förbereda dig i lugn och ro.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Packningslista för campingen:

Tält: För att välja rätt tält bör du tänka på hur många som ska sova i det, klimatet där du ska tälta och hur lätt det är att resa och fälla tältet. Ett tips är att välja ett tält med stort allrum utöver sovrummen, för att kunna umgås lite mer bekvämt.

Sovsäck: En campingsovsäck behöver varken vara särskilt lätt eller kompakt. För maximal komfort och rörelsefrihet rekommenderas en rektangulär sovsäck. De flesta sovsäckar kan även sättas ihop två och två med blixtlås, så att man kan sova tillsammans. Tänk på att välja en sovsäck som är lagom varm i förhållande till väderlek och övrig utrustning som underlag och klädsel. Komforttemperaturen varierar även i och med hur frusen du är.

Liggunderlag: Valet av liggunderlag är viktigt eftersom det är en garanti för att sova gott. Komforten varierar med tjocklek, mått och material. En luftmadrass kan antingen pumpas med extern pump, fyllas automatiskt eller pumpas med inbyggd pump. Den senare tar bara 2 minuter att pumpa upp, och ännu kortare tid att tömma på luft. Ju lägre vikten är i förhållande till volym, ju lättare och kompaktare är underlaget. För dem som önskar lite extra komfort finns även tältsängar.

Annons

Belysning: Glöm inte att ta med lampor och lyktor i packningen. Det är bra med två typer av lampor: dels de som du kan hänga eller ställa i och vid tältet, men även ficklampor eller pannlampor som du kan bära med dig och lysa upp omgivningen med.

Köksredskap: Få saker är väl trevligare än att samlas till bords med vänner och familj. För att laga mat på campingen finns köksutrustning med flera kastruller och stekpanna i ett för upp till 6-8 personer. Tallrikar, muggar, glas, skålar och bestick i plast för hållbarhetens skull. Ta med ett stormkök för att värma mat och dryck.

Möbler och stolar: Det finns många campingmöbler att välja mellan, och du väljer efter behov och budget. Om det får plats kan du även ta med matlagnings- och förvaringsmöbler.

Kylväska: Det finns två typer av kylväskor för att hålla mat och dryck sval: styva eller mjuka. En mjuk kylväska i ryggsäcksmodell passar utmärkt när du vill bära med dig maten. Om du däremot vill hålla maten sval på campingen eller kortare utflykter är det smartare att välja en styv kylväska.

Annat som kan vara smart att ha med sig är solkräm, myggmedel, första hjälpen-kit och självklart kläder anpassade efter väderleken. Packa gärna i en ryggsäck anpassad efter din kroppsform.

Läs också: Camping på sportlovet allt mer populärt

Källa: Decathlon

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons