Bra campingar i Sverige för barnfamiljer

Här tipsar vi om campingar i Sverige som lämpar sig speciellt bra för dem som reser med barn.

För dig som reser med barn:

Småland: Gränna camping

Gränna camping har en fantastisk utsikt över Vättern och Visingsö och campingen passar både stora som små. Här finns vackra promenadstigar, cykelleder och intressanta utflyktsmål som Brahe Hus och Visingsö, för barn finns lekplatser, trampbilsuthyrning, polkagrisbagerier och det tar bara 1,5 timmes bilresa till Kolmårdens djurpark, Astrid Lindgrens Värld och High Chaparall.
Mer info: grannacamping.se

Skåne: Röstånga camping och bad

Rädd för att de yngsta familjemedlemmarna ska ha tråkigt? Glöm det, prisbelönta Röstånga erbjuder massor med aktiviteter både för stora och små exempelvis ett stort poolområde, barnklubb, minigolf, kanotuthyrning, fiske, vandrings- och cykelleder.

Campingen ligger i en nationalpark på sydsluttningen av Söderåsen, i en natur som man inte förväntar sig av ”platta” Skåne. Sommartid erbjuder campingen en guidad tur genom nationalparken.
Mer info: rostangacamping.se

Småland: Tingsryd resort

Cirkus, lekledare, äventyrsbad, minidisco, hästskjuts, filmkvällar och mycket annat ordnar denna familjevänliga camping. Men den passar vuxna lika bra med möjlighet till vandring, cykling, fiske, paddling eller varför inte ett besök på spaanläggningen? Astrid Lindgrens Värld, High Chaparall, Glasriket, Kalmar slott, Ölands djurpark och Solliden är perfekta dagsutflykter.
Mer info: tingsrydresort.se

Blekinge: Dragsö camping och stugby 

På en egen ö, 9 km ut i havet i Blekinge skärgård ligger charmiga Dragsö Camping. Du kommer hit via en broförbindelse 3 kilometer från Karlskrona centrum. Bad, både från sandstrand och klippor, fiske, äventyrsminigolf, barnklubb och aktivitetsledare som ordnar spökjakter, sandfigurstävlingar och grillaftnar för tonåringar.
Mer info: dragso.se

Dalarna: Orsa camping

Orsa Camping erbjuder ledarledda barnaktiviteter så att föräldrar, mor-/farföräldrar får lite egentid. Campingen har ett stort poolområde, flera lekplatser, äventyrsgolf, glassbar, bowling och mycket mer. Orsa är också en hundvänlig camping där vovvarna har sin egen badstrand.
Mer info: orsacamping.se

Text: Katarina Markiewicz Foto: Respektive camping

Läs också:

13 hundvänliga campingplatser