Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Campingplatser som har öppet året runt

08 feb, 2011 
Johanna Svan
Camping på vintern.
Intresset för vintercamping är rekordstort. Allt fler upptäcker charmen med att campa nära en skidbacke och de populäraste campingarna i de stora skidorterna brukar ha ett hårt tryck på bokningen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Campingplatser som har öppet på vintern

Camping på sportlovet blir mer och mer populärt.

– Vi har en kölista på folk som vill stå här hela vintersäsongen. Men fortfarande finns det luckor för den som vill göra ett kortare besök med husvagn eller husbil här i Sälen, säger Catharina Renheim på Kläppens camping.

I hela landet finns 160 campingplatser som är öppna året runt, och ett femtiotal ligger nära en skidanläggning. Branschorganisationen SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, har i flera år sett en trend där vintercamping ökar.

– Moderna husvagnar och husbilar har allt man behöver för att få en mysig semester även på vintern. Och eftersom svenska campingplatser står för 60 procent av stugutbudet i Sverige, så finns det ju möjlighet till vintercamping även för den som inte har en egen husvagn, säger Lars Isacson, vd SCR.

Sugen på att vintercampa?

En fullständig lista över campingplaster som har öppet året runt hittar du här

Läs också: All utrustning du behöver för campingen – lista!

Campa med husvagn på vintern.
Foto: Anna Olofsson

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons