Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

7 saker hotellpersonalen stör sig på att du gör

19 jul, 2021 
Emma Castman
Emma Castman
En kvinnlig receptionist ger en manlig hotellgäst sin rumsnyckel.
Tänker du på vett och etikett när du bor på hotell? Om svaret är nej borde du verkligen läsa vidare. Det finns nämligen flera exempel på uppföranden som inte uppskattas av personalen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att checka in på hotell är ofta förknippat med lyx, avslappning och välmående. Men frågan är om du tänker på hur du faktiskt beter dig som gäst?

Här listar vi exempel på opassande saker folk gör när de bor på hotell – och som retar gallfeber på personalen som jobbar där:

1. Du beter dig som att du äger stället

Ledsen över att behöva dra ner dig på jorden, men du är inte viktigare än någon annan. Alla gäster förtjänar lika mycket uppmärksamhet, så är det bara.

2. Du ser ner på personalen

Nej, nej, nej. Det är aldrig okej att se ner på andra. Behandla personalen som du själv skulle vilja bli behandlad.

Se också: 7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar

7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommarBrand logo
7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar

3. Du klagar på… precis allt

Det är absolut okej att vara kritiskt om det behövs. Men många har en tendens att leta fel och klaga så fort de ges möjlighet. Är det något du verkligen inte är nöjd med så säg det, men med god ton.

Annons

4. Du förstör saker utan att tänka på konsekvenserna

Du spiller nagellack på mattan eller råkar slå sönder tvålpumpen på toaletten, men låtsas som att ingenting hänt. Var öppen med vad som inträffat, så kan ni lösa det tillsammans.

5. Du ljuger när olyckan är framme

Du tar mod till dig att berätta om den trasiga tvålpumpen, men är inte ärlig med vad som faktiskt hänt. I stället skyller du på städpersonalen eller korsdraget… Onödigt och oärligt.

6. Du låter dina barn härja fritt

Självklart ska barn få följa med på hotell, det är både roligt och givande. Men glöm inte att tänka på de andra gästerna! Spring i korridorerna, gapigt skrik och knackande på andras dörrar uppskattas inte av alla.

7. Du slänger inte ditt skräp

Sist men inte minst – snorpapper, halvätna godisbitar och använda tops ska ligga i papperskorgen och ingen annanstans. Orimligt beteende hemma, OCH på hotell!

Artikelinspiration: Bustle

Annons