Res till Västerbotten med Maud Onnermark och Matmagasinet

Foto: Henrik Montgomery/TT

Följ med Matmagasinet och matprofilerna Ella Nilsson och Maud Onnermark på en smakrik mat- och kulturresa till Västerbotten. Resan går veckan efter midsommar då vi även får uppleva den ljusa, vackra Norrländska sommarnatten.

En smakrik resa från kust till fjäll

Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark.

Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark. Foto: David Back

Exotiskt i det egna landet lockar! I alla fall känns det exotiskt för oss som bor "söderut" i Sverige. Vem kan bättre leda oss på en kulinarisk resa än Ella Nilsson, Västerbottens hedersdoktor och matambassadör som är känd från Café Umeå! Och ingen mindre än Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark är med som kunskapsrik norrländsk side-kick. Båda två har figurerat många gånger vid spisen på tv och vi avslutar resan i tv-studion i Umeå.

Rabatt för alla Aller Media prenumeranter

Alla som prenumererar på en Aller Media-titel får 500 kronors rabatt på resan.

Information om resan

  • Datum: 23 juni - 26 juni 2020.
  • Pris 8900 kronor för prenumeranter. Ordinarie pris 9400 kronor.
  • Ni tar er till Skellefteå på egen hand och hem från Umeå. Det finns flera olika resealternativ beroende på var ni kommer ifrån.

Mer information om resan hittar du på Goslowtravel.se. För bokning kontakta Lena Pålsson på [email protected] Antalet platser är begränsade, först till kvarn.

Ella Nilsson, matambassadör Västerbotten.

Ella Nilsson, matambassadör Västerbotten.

Västerbottens vackra landskap bjuder på fjäll, skog, forsar och havskust men också ett mångbottnat kulturliv och prisbelönt matkonst. Här prisas samiska matkreatörer och själen i hantverket lever i allra högsta grad. Det rika skafferiet lockar nu matintresserade från hela världen.

Några av besöken blir bland annat på prisbelönta Svedjans ost samt Västerbottensost i Burträsk, vi smakar även på Kallholmens öl från Skellefteå och blåbärsvin från Norsjö. Sedan hälsar vi på hos ett samepar, lär oss baka tunnbröd i Ingemar Stenmarks hemby, besöker underjordskyrkan Sankta Anna och Torgny Lindgrens museum. Det blir mycket innehållsrika dagar med både mat och kultur.

Här hittar du mer information om resan samt beställer.