Smaka på Sydafrika

Följ med Maud Onnermark och Matmagasinet på en härlig resa till Sydafrika. Ett land med spännande historia, fängslande djurliv, vingårdar på böljande kullar, storslagna naturupplevelser och inte minst god mat, goda viner och vänliga människor.

Besök vackra Kapstaden

Paradisiskt beläget på Kaphalvön i Atlanten ligger Sydafrikas näst största stad, Kapstaden. Få städer kan tävla med Kapstaden om så mycket spännande att se och göra, här finns något för alla!

  • På resan får ni en blandning av klassiska ”måste-besök” som Taffelberget och Godahoppsudden, men också besök med mer fokus på mat och vin. I kåkstaden i Kapstaden besöker vi bland annat ett lokalt bageri, hjälper till att plantera en så kallad Home garden och bjuds på lunch.
  • Vi besöker ett par olika vingårdar i det charmiga och otroligt vackra området runt Stellenbosch där vita koloniala hus ståtar mellan vinrankorna. Längs Route 62 färdas vi mot Oudtshoorn, huvudort i halvökenområdet Klein Karoo. Här besöker vi en strutsfarm och får lära oss mer om dessa märkliga fåglar som är den dominerande näringen i området och staden kallas ibland för världens fjäderhuvudstad.
  • Garden Route är den berömda vägen som leder till Knysna där vi åker båt på lagunen och besöker Featherbed Nature Reserve. Här är ostron en specialitet och vi lär oss mer om ostron.
  • Innan hemresan gör vi ett besök hos pingvinerna på pingvinkolonin Stony Point.

Vi flyger med Qatar och eftersom Sydafrika ligger i samma tidszon som Sverige så slipper vi tröttsam jetlag. Med på resan är chefredaktör Maud Onnermark, Lena Pålsson från Go Slow Travel och en engelsktalande lokalguide för att ge er den allra bästa upplevelsen. För den som vill förlänga sitt äventyr erbjuds ett tillägg på två dagars safari norr om Johannesburg.

Mer information om resan hittar du på www.goslowtravel.se.

För bokning kontakta [email protected] Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller.