Allas.se flerfaldigt nominerad till fint tidskriftspris

Delad bild. Till vänster syns en mobilskärm med allas.se uppe. Till höger syns

Allas.se och tidningen Allas är nominerade till Tidskriftspriset 2020 – i hela tre kategorier! Bland annat är allas.se nominerad i kategorin Årets tidskrift populärpress.
– Tack alla fantastiska läsare och tittare för att ni hjälpt oss att på kort tid göra allas.se till den sajt som det är idag, säger Jens Dahlkvist, chefredaktör för allas.se.

När branschorganisationen Sveriges tidskrifter ska dela ut sitt årliga tidskriftspris finns allas.se och tidningen Allas med bland de nominerade i inte mindre än tre kategorier – Årets tidskrift populärpress, Årets omslag och Årets ljud & rörligt.

Allas.se nominerad till Årets tidskrift populärpress

De nominerade i varje kategori har valts ut av tolv olika jurygrupper. När det kommer till kategorin Årets tidskrift populärpress, tar jurygruppen fasta på övertygelsen hos allas.se att varje kvinna har en berättelse – en grundprincip som redaktionen jobbar utifrån varenda dag.

Så här lyder motiveringen:

”En gammal journalistisk sanning är att alla människor bär på en rubrik och en historia som är värd att berätta. Denna sajt har ett liknande koncept, nämligen att varje kvinna har en berättelse. Genom att rikta sig mot en tydlig målgrupp – kvinnor 40 + utanför storstad – och ett lika tydligt koncept och modernt tilltal har sajten, som lanserades 2019, redan en miljon besökare varje vecka – och den fortsätter att växa. Här finns både underhållning och viktig samhällsjournalistik. Allas.se är både champagne och måndagsgröt”.

Jens Dahlkvist är chefredaktör för allas.se och han vill framför allt hylla alla de kvinnor som tar del av innehållet på sajten för deras tid och engagemang.

Tack alla fantastiska läsare och tittare för att ni hjälpt oss att på kort tid göra allas.se till den sajt som det är idag. Och jag lovar att vi har massvis av bra idéer som kommer att göra allas.se till ett ännu bättre universum framöver. Vi har världens bästa redaktion och ska göra världens bästa sajt, säger han.

Jurygruppen för Årets tidskrift populärpress består av Hanna Stjärne, vd på SVT (ordf.), Cissi Elwin, vd och chefredaktör för tidningen Chef, Johannes Klenell, kulturredaktör på tidningen Arbetet, Paulina Modlitba, konsult inom digital affärsutveckling och grundare av We Should Be Friends samt Daniel Nordström, chefredaktör för bland annat VLT och Sala Allehanda.

Allas.se nominerad till Årets ljud & rörligt för #sistaslaget

I december 2019 lanserade allas.se den redaktionella satsningen #sistaslaget, för att synliggöra våld mot kvinnor, framför allt i nära relationer. Det rörliga materialet är en stor och viktig del av satsningen för att nå så många som möjligt – något som också juryn för Tidskriftspriset i klassen Årets ljud & rörligt tagit fasta på.

Så här skriver juryn i motiveringen:

”Starka berättelser som inte bara berör utan som också träffar rätt in i tidskriften Allas kärna. Ett skickligt hantverk i såväl produktion som publicering utan att formen någonsin står i vägen för innehållet”.

Att bli nominerad för just den här kampanjen gör videoredaktör Cecilia Ahle extra glad och stolt.

Kvinnornas otroligt starka berättelser i #sistaslaget har berört mig och hela redaktionen på djupet. Vi är extra stolta över den här nomineringen då det handlar om ett så livsviktigt ämne, kvinnornas mod att berätta om det mest traumatiska och det engagemang satsningen väckte hos de miljoner som tittade, säger hon.

#sistaslaget: Mia slogs blodig av sin pojkvän

Jurygruppen för kategorin Årets ljud & rörligt består av Lars Truedson, vd för Tredje Statsmakten samt föreståndare vid Institutet för mediestudier (ordf.), Anna Herdenstam, journalist på Expressen-TV och Patrik Syk, ansvarig för podcast och ljud på Aftonbladet.

Allas nominerat till Årets omslag

Även på printsidan blir Aller media nominerad. I kategorin Årets omslag nomineras veckotidningen Allas för sitt färgsprakande och lekfulla omslag av tidning nummer 5 som kom ut tidigare i år.

Tidningen Allas omslag av nummer 5 2020.

Allas omslag som kan vinna kategorin Årets omslag när Tidskriftspriset 2020 delas ut.

Foto: Aller media

Så här motiverar juryn nomineringen:

”Peppigt, energiskt och glatt med förädlad form och nära till skratt. En C-vitamininjektion med sprudlande glad inspiration. Optimism och journalism i sin mest kommersiella kostym”.

Susanne Lindén, chefredaktör för Allas, är extra glad över att juryn valde att lyfta fram det här omslaget.

– I mörkaste januari bjöd vi i Allas nr 5 2020 på en sprudlande energikick i tidningsställen som väckte både uppmärksamhet och verkligen blev den energiboost som vi vill ge både varumärket och våra läsare. Vi är stolta och glada över alla våra tre nomineringar och det härliga team vi har på vår redaktion.

I juryn för kategorin Årets omslag sitter Daniel Andersson, vd för Tidsam (ordf.), Ingrid Hegg, effektivitetskonsult på Petra Brask & Partners och tidigare marknadschef inom Bonnier och Egmont samt Charlotta Flinkenberg, grundare och chefredaktör av onlinemagasinet Netstyle.

Tidskriftspriset delas ut i 14 kategorier och syftar till att ”premiera goda förebilder och nyskapande insatser”, enligt organisationens hemsida.

Vinnarna tillkännages under Tidskriftsdagen den 12 november 2020.