Äntligen fick boxern Björne ett nytt hem – så lever han idag

hunden Björne

Björne med sin husse och matte precis innan han ska åka till sitt nya hem.

Foto: Privat

Den vita boxern Björne som ingen ville ha blev rikskändis när han under 2018 var med i TV programmet Bagges hemlösa hundar. Under lång tid bodde han hos Hundstallet i Åkeshov i Bromma. Men i slutet av 2018 fick han äntligen ett för-alltid-hem hos paret Barbro Englund och Marcus Poijes i Luleå.

Att Björne har hittat hem råder det ingen tvekan om.

– Ibland sitter han rakryggad i soffan som en människa och tittar ut genom vardagsrumsfönstret, säger Barbro Englund. Men för det mesta ligger han i soffan och sträcker ut sig.

hunden Björne

Björne hittade snabbt en favoritfåtölj i vardagsrummet. Där gillar han att sitta och har koll på läget.

Foto: Privat

Björne är en glad och snäll hund som älskar att mysa. Barbro och Marcus adopterade Björne i slutet av 2018.

– Björne är en sådan hund som jag alltid kommer att minnas. Han bodde så länge på Hundstallet och blev gång på gång bortvald av intressenter. När Barbro och Marcus dök upp, uppstod kärlek vid första ögonkastet från båda håll, säger Anders Bagge.

Anders minns dagen då Björne flyttade in hos paret med mycket värme.

Sedan den dagen har mycket hänt och framför allt har Björne blivit väldigt bekväm och avslappnad i sitt förhållandevis nya hem. Redan samma kväll som han kom hem intog han en av fåtöljerna i vardagsrummet, berättar Barbro. Där gillar han fortfarande att sitta.

Se också: Hunden Kiiva briljerar på sin skateboard
0:30

Efter reklamen: Se också: Hunden Kiiva briljerar på sin skateboard

(0:30)

Slå på ljud

Tre snabba fakta om Björne

Favoritleksaker: Silikonbollar och tuggben

Älsklingsmat: Torrfoder, men älskar även husse och mattes mat. Särskilt när han får smaka en tugga från morgonmackan.

Gillar att göra: Mysa i soffan, leka med bollar och hoppa runt och busa

Instagram: Björne har ett eget Instagramkonto som sköts av Barbros barnbarn.

– Kanske för att han har koll på läget där. Han är alltid först när det ringer på dörren och ser alla som potentiella lekkamrater.

– Björne har utvecklats jättemycket sedan han kom till oss, och blivit ännu mer mysig. Han gillar att ligga mellan oss i soffan och bara gosa.

Barbro berättar att Björne tyckte att snö var lite läskigt i början när de precis hade fått honom, men att han nu älskar att leka i just snön. Den ska dock inte vara för djup, för det gillar han inte.

Busryck på kvällen

Björne är extremt morgontrött och gillar inte att gå upp för tidigt. Han ligger gärna kvar och drar sig ett bra tag.

– Enda undantaget är om man säger ordet ”kissa”, då vill han ut direkt, säger Barbro.

Efter att han varit ute blir det frukost, sedan vilar han mest under dagen och sover en hel del. Han äter middag hyfsat tidigt och därefter brukar han få ett riktigt busryck och vilja leka lite på kvällen innan han lägger sig för natten.

Många hundar kan vara oroliga efter att de har varit med om olika saker. Man vet inte vad de har i bagaget och vad de har varit med om. Detta är personalen på Hundstallet väldigt medvetna om och det är också därför de är så noggranna när det gäller att hitta rätt familj till rätt hund.

Om Björnes bakgrund vet man inte jättemycket. Troligtvis är han född 2015 och när han först hittades var det springandes lös i en park i Stockholm. Vid det tillfället var han kring två år gammal. Ingen ägare hörde av sig och det var då han hamnade på Hundstallet.

Kärlek och tid

Under de år som han bodde på Hundstallet i Åkeshov blev han förflyttad flera gånger till olika familjer, och kom sedan tillbaka till Hundstallet när hans nya familjer inte fungerade ihop med honom.

På Hundstallet är man väldigt noga med att se till att hundarna ska bo hos en familj som passar dem. De gör alltid en bedömning av vad som är bäst för varje enskild hund och sätter alltid hundens behov främst. Hundstallets mål är att varje hund ska få ett för-alltid-hem och massor av trygghet och kärlek.

hunden Björne

Att Björne känner sig väldigt hemma hos Barbro och Marcus är det ingen tvekan om.

Foto: Privat

För Barbro och Marcus kändes det självklart att Björne skulle bo hos dem. De har lång erfarenhet av hundar och vet hur mycket kärlek och tid en hund behöver.

– Man måste känna av hundens behov. Den måste känna sig trygg och ha en egen plats i hemmet där den kan koppla av och få vara i fred. Det är stor skillnad på att skaffa en valp eller att adoptera en hund från Hundstallet, säger Barbro.

Hundstallet är ett ställe som ligger Barbro varmt om hjärtat. Hon berättar om det otroliga engagemanget för hundarna som man möts av hos Hundstallet. Ska man adoptera en hund och vill vara säker på att den kommer från ett ärligt och seriöst ställe, då är Hundstallet verkligen att rekommendera, tycker hon.

Barbros tips till andra som vill ta adoptera en hund från Hundstallet

1. Tänk igenom beslutet noga. Alla hundar från Hundstallet har ett bagage som tyvärr inte alltid är positivt. De kanske har varit med om obehagliga upplevelser som gör att de till exempel inte tål för mycket närhet, eller inte klarar av andra hundar eller barn.

2. Första gången du skaffar hund? I så fall är det ofta bättre att skaffa en valp. Vissa av hundarna från Hundstallet kräver lång erfarenhet av att handskas med hundar. Det finns också vissa hundar som fungerar utmärkt som första hund. Det är helt enkelt bra att fundera så att man skaffar den hund som passar bäst.

3. Ge hunden tid. Den ska vänja sig vid ett nytt hem, nya vanor och hitta sin plats i hemmet. Det kan ta lång tid innan den känner sig trygg.