Årets läskigaste läsning: Tidningen "Brott" går på djupet i fallen från verkliga livet

Tidningen Brott.

Foto: Shutterstock/Aller media

Tidningen Brott är inget för den lättskrämda! Här får du ta del av kända mordfall som ger även den mest luttrade kalla kårar.

Brott finns i fem olika utgåvor som är inriktade på olika teman. Det senaste handlar om kvinnliga mördare och här gör vi en djupdykning i både svenska och utländska kriminalfall. Läsaren får ta del av alltifrån intervjuer med drabbade personer, poliserna bakom utredningarna och mycket mer.

Beställ tidningen Brott här – skickas fraktfritt

Journalisten Henrik Högström har varit inriktad på att skriva om kriminalfall i många år och är redaktör för tidningen Brott. I det senaste numret tycker han framför allt att reportaget om Maria Kisch, som styckmördade sin man och grillade hans huvud i ugnen, är riktigt otäckt.

– Här snackar vi skräck, säger Henrik Högström, som också poängterar det unika i historien med just kvinnliga styckmördare.

Här är några av historiens värsta kvinnliga seriemördare
Slå på ljud

Beställ tidningen Brott här – skickas fraktfritt

Men obehag kan komma i många former och Henrik Högström vurmar också lite extra för intervjun med Emma Jangestig, vars två barn blev ihjälslagna i Arboga 2008.

– Historien är ju inte obekant, men hon berättar i intervjun väldigt starkt, även så här många år senare.

Redaktören får även kalla kårar av de fall där offer aldrig riktigt får någon upprättelse, ofta på grund av teknikaliteter i utredningen.

– Jag tycker det är obehagligt när det ser enkelt ut på ytan och man vet vad som har hänt men det inte går att bevisa.

Beställ tidningen Brott här – skickas fraktfritt

Julmagsinet 2020 har alla tips och idéer du behöver för en god jul