Butikens smarta drag för att undvika bunkring av handsprit

En kvinna tar handsprit på händerna för att skydda sig från coronavirus.

Foto: Unsplash

Handdesinfektion och toalettpapper är de varor som hamstrats mest sedan coronaviruset blev en pandemi. En butiks metod för att stoppa det är briljant!

Handsprit – mer värt än guld i coronavirus-tider

Svenska apotek fick börja ransonera handspriten när människor vällde in för att köpa på sig stora mängder. När recepten på handsprit att göra hemma blev virala på sociala medier tog dessutom ingredienserna slut på många håll.

Här säljs godaste toalettpappret – och alla får bunkra

I USA blev det stora nyheter när en man köpte upp över 17000 flaskor handsprit för att sedan försöka sälja vidare dem via Amazon. Nätjätten svarade dock med att ta bort hand varor från butiken – och han satt plötsligt på ett stort lager osäljbar handsprit.

I Sverige började samma sak ske – men både Blocket och Tradera införde stopp som innebar att produkterna inte fick säljas på deras hemsidor.

En dansk butik fick dock nog av privatpersoners hamstrande – och deras lösning var minst sagt kreativ.

En flaska handsprit: 40 danska kronor. Två flaskor handsprit: 1040 danska kronor

Handlaren Rasmus Vejbæk-Zerr och hans butik Meny i Rotunden på Hellerups matmarknad bestämde sig för att sätta upp en skylt med tydliga instruktioner till personer som planerade att hamstra handsprit i butiken:

”Kära kunder. Handsprit 40 kronor styck. Eftersom handsprit är en bristvara är priset vid köp av mer än en handsprit per kund 1000 kronor styck. Med vänlig hälsning Meny Rotunden Hellerup Foodmarket”.

Källa: SVT, New York Times, Dagens Industri

Mer samhällsinnehåll hos allas.se: