Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Snöstorm tvingade danskar sova på Ikea - ser julkalender och "hygger sig"

02 dec, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, ett Ikea-varuhus i Danmark, till höger, danska flaggan som kallas för Dannebrogen.
Det kraftiga snöfallet under onsdagen tvingade kunder på Ikea i Danmark att övernatta i varuhuset. Men de hängde inte läpp för det. Personalen dukade upp ett julbord och såg på årets julkalender.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I Sverige har vi drabbats av kraftig nederbörd i form av snö vilket lett till stora problem på landets vägar. Kollektivtrafiken strular och elen har försvunnit i vissa områden.

Värst har det varit i södra Sverige. Men även Danmark har fått sin beskärda del av snö. I Aalborg kom det så mycket att sex kunder på Ikea inte kunde ta sig hem på onsdagskvällen.

De fick helt enkelt stanna kvar och övernatta i möbelvaruhuset tillsammans med de 25 anställda som givetvis inte heller kunde ta sig hem.

Se också: Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och Ivar

Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och IvarBrand logo
Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och Ivar

Men istället för att sura över detta bestämde sig personalstyrkan att göra en grej utav situationen. Till DR, Danmarks motsvarighet till SVT, säger varuhuschefen Peter Elmose, att de förberedde sig för lite hederlig dansk "hygge" istället.

Annons

Stämningen var inte dålig vid något tillfälle, berättar Peter.

Dessutom hade alla sängar att sova i.

När DR pratar med honom på kvällen säger han att gänget redan hade sett årets första avsnitt av den danska julkalendern. De hade också hittat några brädspel och satt fram en gryta med gröt.

– Även några av våra mest populära kakor, kaffe och läsk. Och med tanke på dagens anledning ska vi fixa lite fest. Så vi har också lite öl och ger möjligheten för att se fotboll. Sen tar vi allt därifrån.

Till danska tv-kanalen TV2 sa Peter att alla lakan skulle bli utbytta till torsdagens kunder.

Snökaos även i Sverige

Men vi behöver egentligen bara stanna i vårt eget land för att hitta historier om insnöade personer. På E6 har trafikanter suttit fast i milslånga köer från onsdagseftermiddagen och hela natten till torsdagen.

Annons

Aftonbladet skrev om en 23-årig kille som satt fast på en buss från klockan 19 på onsdagen.

– Det börjar bli kyligt och min snusdosa är slut, så jag är rätt sugen, sa han till kvällstidningen senare på onsdagskvällen.

Dock beskrevs stämningen ombord som god och den unga mannen skickade en bild med en tumme upp.

Han ringdes upp av en reporter flera gånger under natten. Men beskedet var detsamma. Bussen stod kvar på samma ställe. Inte förrän klockan 10.30 på torsdagsförmiddagen kunde fordonet rulla vidare till Oslo.

Då hade han fått snus.

Den snälla busschauffören hade nämligen gjort ett proviantstopp.

Se också: Händelser att ha koll på 2022

Händelser att ha koll på 2022Brand logo
Händelser att ha koll på 2022
Annons